Следим процесите, двата основни субекта в сглобката или некоалицията трябва

...
Следим процесите, двата основни субекта в сглобката или некоалицията трябва
Коментари Харесай

Чакъров: ДПС няма как да е част от коалиционното споразумение, ПП-ДБ и ГЕРБ да се разберат

Следим процесите, двата съществени субекта в " сглобката " или " некоалицията " би трябвало да създадат техния разбор. Нашият апел е да проявят разсъдък в името на страната, тъй че да има непоклатимост, сподели Джевдет Чакъров.

Той уточни, че във връзка с Плана за възобновяване и резистентност Румъния ни е изпреварила в пъти, а европрограмите са до средата и напредъкът не е подобен, какъвто би трябвало да бъде. Нашият апел е да има държавническо отношение, поемаме нашата отговорност за конструктивност, уточни съпредседателят на Движение за права и свободи.

Много е значимо България да има устойчиво държавно управление предвид на обстановката в международен мащаб, в района и това, което се развива в Украйна, акцентира Джевдет Чакъров. Подкрепяме политиките във връзка с Европейския съюз и НАТО. Цената на поддръжката е страната да има демократично развиване, плащаме всички в подтекста на права и свободи за сигурност, за суверенитета на страната, съобщи Джевдет Чакъров.

В отговор на въпрос за назначенията в регулаторите, Чакъров сподели, че те през днешния ден не са в дневния ред и първо би трябвало да се види какво ще става с държавното управление. Имаме фрагменти със сериозна експертиза. Защо да не вземат участие хора с експертиза, които биха могли да бъдат ефикасни, с принос за по-доброто развиване на съответните регулаторни механизми, попита още един път Джевдет Чакъров, който и преди загатна за представители на придвижването в регулаторите. 

" Това е въпрос, който следва, дано да забележим по какъв начин ще се реши въпросът с държавното управление. Нашата позиция е ясна - би трябвало да има държавно управление и да има предвидимост. Има ред други неща, които би трябвало да бъдат решавани - промяна в опазването на здравето, в образованието, по-справедлива обществена политика, да се работи с еврофондовете и национални средства за равнене на стандартите в районите, промяна в правораздаването ", изброи той.

Движение за права и свободи не желае министри, няма по какъв начин да бъдем включени в съдружно съглашение, означи Джевдет Чакъров.

Има ново групово начало в Движение за права и свободи в лицето на новите съпредседатели, сподели още Джевдет Чакъров. Той уточни, че с Делян Пеевски ще работят в екип. За почетния ръководител Ахмед Доган Джевдет Чакъров сподели, че се виждат толкоз постоянно, колкото е належащо и се допитват до него по политически и организационни въпроси. Много е значимо в центъра на политическите въпроси да са проблемите на хората, добави Чакъров.

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски бяха определени за съпредседатели на Движение за права и свободи от делегатите на XI-та Национална конференция на партията на 24 февруари. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР