Следим прогнозата за времето постоянно. Очакванията на специалистите са, че

...
Следим прогнозата за времето постоянно. Очакванията на специалистите са, че
Коментари Харесай

Община Стара Загора има готовност за зимно поддържане и почистване на улиците в града и от четвъртокласната пътна мрежа

Следим прогнозата за времето непрекъснато.

Очакванията на експертите са, че през идната седмица е допустимо да има сняг и при нас. Налични са профилираните коли от изискващите се за зимно поддържане на уличната пътна мрежа в град Стара Загора, както и нужните материали за превъзмогване и недопускане на замръзване на пътното платно и тротоарите “, сподели отрасловият зам.-кмет на общината Радостин Танев. Заедно с началниците на отделите  „ Опазване на публичния ред и ръководство при рецесии “ – Пламен Тодоров, и на „ Екология “ – Пламен Йорданов направиха оглед на базите на компаниите, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистването. Уличната пътна мрежа на територията на града, с дължина над 200 км, се обезпечава от ДЗЗД „ Грийн партнърс “ – БКС, а четвъртокласната на територията на общината, с обща дължина близо 250 км, се обезпечава от „ Трейс БГ “ ЕАД.

„ Дежурните коли на компаниите би трябвало да реагират на 5-тата и на 10-тата минута, а всички останали – до 30 минути при основала се обстановка “, добави Танев.

Придружавани от представители на локалните медии в Стара Загора, отрасловите отговарящи за пътищата в града и в общината, посетиха базата на компания „ Трейс БГ “. „ По контракт общо 25 машини би трябвало да са на разположение  – като включително влизат освен тези за сняг, само че и за обход, за товарна активност и други. Изключително значимо е греблата им да бъдат щадящи пътя, което виждаме е съобразено от компанията и те са с в допълнение гумено уплътнение. Радвам се, че и двете компании, които ще поддържат пътната ни мрежа както в града, по този начин и от 4-класната пътна мрежа, имат подготвеност “, посочи още Радостин Танев.

По време на обхода стана ясно, че инспекции се вършат регулярно, както на машините, по този начин и на действието на  GPS – системата за позициониране и следене.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР