следи обществените нагласи спрямо политическите формации. Прави впечатление, че след

...
следи обществените нагласи спрямо политическите формации. Прави впечатление, че след
Коментари Харесай

И ”Politico” видя крахът на ГЕРБ на изборите. Какво показва Брюкселската социология?

следи публичните настройки по отношение на политическите обединения. Прави усещане, че след изборите на 4-ти април ГЕРБ са изгубили близо 2% от доверието си. Днес да вземем за пример стана ясно, че съгласно организация “Алфа рисърч” след разкритията за американските наказания по закона “Магнитски” ГЕРБ са изгубили доста преднината си пред “Има подобен народ”, с която другояче се гордеят. Стана ясно още, че този 2-процентов срив се е случил за извънредно къс интервал от време - от оповестяването на новината за санкционирането на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков на 2 юни е предходна една седмица.

.

Според брюкселската социология Българска социалистическа партия също подвигат доверието си. Въпреки това обаче левицата се задържа като трета политическа мощ. На предишните избори крахът за Българска социалистическа партия бе голям и много неочакван поради резултатите на " ИТН ", която я измести като втора политическа мощ в Народното събрание.

Доверието си леко подвигат и от Движение за права и свободи. Въпреки това обаче групировката на Мустафа Карадайъ не печели задоволително и остава пета. За сметка на това голяма поддръжка през последния месец печели " Демократична България ", която се подрежда четвърта в Народното събрание. Ръстът в доверието е 3%.

Извън Народното събрание още веднъж остават патриотичните обединения, които взеха решение да се прегърнат и този път да се явят взаимно на изборите. Резултатите им обаче са плачевни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР