СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Пътнците в катастрофиралия автобус вероятно са били без колани

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ

Жестока е новината от последните минути - 13-годишно момче е измежду починалите в адската злополука

Повечето пасажери в авариралия край Своге рейс евентуално са били без колани, допусна в студиото на bTV Настимир Ананиев - ръководител на транспортната комисия в 43-то Народно заседание.

По думите му това е допустимо защото рейсът е бил на повече от 10 години и е създаден по остарели условия, съгласно които не е наложителен коланът за пасажерите.

Според Ананиев не е явен и въпросът дали пасажерите са имали застраховка, тъй като не е ясно дали са им издадени билети за пътуването.

Три са факторите, които могат да станат причина за злополука - положението на рейса, на пътя и на лидера както и форсмажорни условия, изясни още Ананиев.

По мотив положението на пътя той напомни мнението на Института за пътна сигурност. Неправителствената организация е предизвестила за недостатъци по рехабилитирания през 2016 година път през Искърското дефиле. 

Play Video

Институтът е получил информация от Агенция „ Пътна инфраструктура ", съгласно която комисии са огледали пътя и са открили и описали гаранционни недостатъци.

На пътя е построена висока стена, която пази от рухване на камъни на платното, само че при мощен дъжд може от там да потече вода като река, разясни още Настимир Ананиев. Той изясни, че би трябвало да се ревизира какво е отводняването на този сектор от пътя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР