След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години,

...
След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години,
Коментари Харесай

Президентът: Най-важната гаранция за националната сигурност е боеготовността на Българската армия и мотивацията на личния състав

След злокобното разграбване на страната в продължение на доста години, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение, съобщи Румен Радев

Най-важната гаранция за националната сигурност е боеготовността на Българската войска, нейната рационализация и мотивацията на персоналния състав. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Сунгурларе в отговор на въпрос във връзка идното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Държавният глава е на посещаване в града по случай празника на общината, Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Президентът още веднъж акцентира, че най-големият риск за сигурността на България е редовно да се неглижират проблемите на въоръжените ни сили. „Не можем да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност“, добави Румен Радев.

„Всички се надяваме, че ще бъде избегната война в Украйна“, съобщи президентът в отговор на въпрос и дефинира като обнадеждаващо ежедневното осъществяване на договаряния на най-високо политическо равнище. По думите му не може да има военно решение на тази рецесия и единственият път за намиране на излаз от нея е посредством договаряния и дипломация.

Запитан дали би трябвало България да одобри позиционирането на спомагателни американски сили, в случай че получи предложение за това от Съединени американски щати, Румен Радев акцентира, че страната ни е част от напъните за деескалация на напрежението и за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира и взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на България. Президентът открои готовността за партньорство на страната ни в границите на съюзническите контингенти, което да способства за запълване на недостига на качества в българските Сухопътни войски.

Помолен да разяснява импортирания лист от министър-председателя Кирил Петков в прокуратурата, президентът уточни, че след „ злокобното разграбване “ на страната в продължение на доста години, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение и по тази причина всяко намерено опълчване на държавното управление против корупцията среща утвърждението на хората и би трябвало да бъде подкрепяно.

„ Убеден съм, че битката против корупцията би трябвало да се води със силата и легитимността на институциите, а освен с известността на обществените мрежи. Безпардонните способи с тъпчене на закона, употребявани от предходните ръководещи, доведоха до строполясване на техния режим и това би трябвало да бъде урок за всички “, акцентира президентът. Румен Радев сподели още, че държавното управление би трябвало да бъде доста деликатно и негов урок да бъде фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възобновени с недемократични средства и нарушение на закона.

Президентът съобщи също по този начин, че сред държавното управление и президентската институция има градивна връзка и прикани страната да се ръководи по либерален път, като се търсят рационалните решения на сегашните рецесии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР