След заседанието областният управител Стоян Пасев съобщи следното:Областният щаб се

...
След заседанието областният управител Стоян Пасев съобщи следното:Областният щаб се
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца!


След съвещанието регионалният шеф Стоян Пасев заяви следното:

Областният щаб се срещна с разпоредените ограничения от министъра на опазването на здравето за всички административни области в страната. Те са сведени за осъществяване от държавните институции и общинските администрации в област Варна.

- Преустановяват се визитите на културни мероприятия, включително и кина;

- Спортните мероприятия да се организират без публика;

- Забранява се провеждането на всевъзможни всеобщи мероприятия, в които вземат участие деца;

На районните здравни инспекции е разпоредено да основат организация взаимно с лечебните заведения за обезпечаване на леглови запас, както и за организация на работа на медицинския личен състав. Остават в действие въведените противоепидемични ограничения, по отношение на оповестената грипна зараза в цялата страна, в това число, и след края на грипната почивка, като превантивна мярка против разпространяването на грип, остри респираторни болести и вероятни случаи на COVID-19, се преустановяват учебните събития, пътувания, екскурзии и визити на обекти, отвън образователните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и плануваните надпревари и олимпиади, няма да се реализират квалификации и образования на преподавателите до позволение за осъществяване на всеобщи мероприятия от Националния действен щаб.

Областните шефове, кметовете на общини и органите на Министерство на вътрешните работи оказват цялостно подпомагане като основат организация за реализирането на надзор по осъществяване на разпоредените ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР