След заповедта на Владимир Путин за мобилизация на 300 000

...
След заповедта на Владимир Путин за мобилизация на 300 000
Коментари Харесай

Избягали от мобилизацията руснаци в Турция: Не всеки руснак е зомби с промит мозък

След заповедта на Владимир Путин за готовност на 300 000 ревервисти за войната в Украйна, стартира всеобщо бягство на млади руснаци. Ники Прошин също загърби родината си.

28-годишният блогър напуща родния град на Путин (Санкт Петербург) предходната седмица и в този момент живее в Истанбул.
Хората, които поддържат тази война, в този момент ясно демонстрират, че не схващат за какво се води тази война. Те сигурно не желаят да изгубят своите другари, съпрузи или братя в тази безсмислена война или самите те да умрат. Това не е единствено мое персонално мнение - това можете да прочетете в съветското интернет пространство и в съветските Телеграм групи.
Ники Прошин, бежанец от Русия

Максим Бочаров също бяга в Турция. На антивоенна проява покрай съветското консулство в Истанбул мъжът изяснява, че е напуснал Русия, тъй като в никакъв случай няма да се бие против Украйна.
Подкрепих Украйна през всички месеци на войната. Участвах в протестни шествия в Москва. Не мълчах, приказвах в интернет и в действителния живот. Дори дарявах за украинската войска. Но тази готовност ме довърши. Искам да кажа на украинския народ, че не всеки руснак е зомби с промит мозък.
Максим Бочаров, бежанец от Русия

Активистката и координатор на благотворителната организация Ark Ева Рапопорт поддържа руснаци, които са изправени пред финансови усложнения поради интернационалните наказания.

„ Имаме повече работа, има повече запитвания. Наемаме нови жилища за споделено общуване. Наехме нов апартамент в Истанбул, а в този момент работим и за незабавно настаняване в Казахстан, даже в два разнообразни града. В момента се водят диалози, в това число един в Сърбия за отваряне на приюти. Никой не желае да остане в страната и да почине за Путин ", разяснява тя.

Благодарение на поддръжката на филантропичната организация доста руснаци намират ново място за живот и сигурност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР