След закритото заседание на комисията по външна политика в НС,

...
След закритото заседание на комисията по външна политика в НС,
Коментари Харесай

България ще подкрепи териториалната цялост на Украйна с официална декларация

След закритото съвещание на комисията по външна политика в Народно събрание, министър Теодора Генчовска заяви, че България ще излезе до минути със известие в поддръжка на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна на фона на гласувания закон в Руската Дума за признаването на Донецк и Луганск за самостоятелни републики.

Искането за тази реакция на Министерство на външните работи е направено посредством нота от Н. Пр. посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, който беше изслушан за настоящата обстановка в страната му.

Генчовска добави още, че на следващия ден ще има изключително съвещание на Европейския съвет, на което ще участва министър председателят Кирил Петков. Сред тематиките ще бъде точно обстановката в Украйна.

Министърът посочи, че все още съдружниците от НАТО нямат достоверна информация, която да удостовери съветско евакуиране от границите с Украйна. 67 българи са се записали на платформата за възможна евакуация оттова. При потребност двама ще бъдат изведени посредством ескорт.

Самият Виталий Москаленко заяви, че известията и видеоматериалите за евакуиране на съветски войски не са достоверни и са част от хибридната акция на Русия. Той прикани България за помощ посредством даване на въоръжение, бронежилетки, медицински произведения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР