След влизането ни в Шенген по въздух: Какво се променя

...
След влизането ни в Шенген по въздух: Какво се променя
Коментари Харесай

След влизането ни в Шенген по въздух: Какво се променя в проверките на летищата у нас


След влизането ни в Шенген по въздух: Какво се трансформира в инспекциите на летищата у нас. В 00 часа тази неделя България и Румъния влизат в свободното шенгенско пространство, единствено по въздух и вода.

Какво се трансформира за хората, които пътуват от нашата страна към Европейския съюз със аероплан и назад? Отговорите дава шефът на Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ – Аерогари старши комисар Петър Субев в „ Интервюто в Новините на NOVA.

„ Отсъствието на този надзор, на който бяха подлагани пасажерите към този момент ще се компенсира с други ограничения, които ще се извършват още веднъж от органите на Гранична полиция ”, уточни шефът на Регионалната дирекция.

Първият полет, който каца след среднощ в неделя на софийското летище е от Неапол. „ Той ще бъде вътрешно-шенгенски полет, при който пасажерите от самолета ще се насочат към зоната за приемане на багаж. След това ще могат да влязат в страната ”, уточни Субев.

Според думите му Кипър и Република Ирландия са страни членки на Европейския съюз, само че са отвън пространството на Шенген. „ Те остават по остарелия ред, т.е. пасажерите ще бъдат подлагани на грани„ на инспекция, както до момента ”, сподели той.

„ След като пасажерът записва багажа и билета си и премине през електронната сигурност, може да продължи към комерсиалната зона и самолета ”, изясни старши комисарят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР