След видеоклипа, завъртял се в социалните мрежи, в който семейство

...
След видеоклипа, завъртял се в социалните мрежи, в който семейство
Коментари Харесай

След „златните“ пържоли КЗП започва проверки в цялата страна

След видеоклипа, завъртял се в обществените мрежи, в който семейство заплаща 650 лева за три пържоли в заведение на морето, КЗП стартира инспекции.

От Комисията за отбрана на потребителите обявиха, че ще ревизират изнесените обстоятелства по отношение на изявления в обществените мрежи и в някои медии за нелоялна процедура в заведения за хранене.

Въпросният видеоклип набра известност във фейсбук. Семейството яло три пържоли, като след това схващат, че цената от 35 лв. не е за порция, а за 100 грама. Така сметката се оказва много по-висока от предстоящото.

От КЗП увериха, че ще бъдат тествани оповестените цени в заведението и дали има съотвествие сред това, което се предлага в менюто и това, което се употребява и калкулира като цена. В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават цялостна, вярна и точна информация, която по метода на показване не е заблуждаваща за клиентите.

Служителите на Комисията за отбрана на потребителите ще ревизират освен въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също по този начин дали има нелоялни практики и заблуждаваша информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР