След възражение на ПГ на “ парламентът отложи гласуването на

...
След възражение на ПГ на “ парламентът отложи гласуването на
Коментари Харесай

Парламентът отложи гласуването на три проекта за промени в парламентарни комисии

След несъгласие на ПГ на „ “ Народното събрание отсрочи гласуването на три плана за промени в комисиите по външна политика и по защита.

Спорове провокира планът на решение, препоръчан от Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, и група народни представители, за освобождение на Ивелин Първанов от „ “ като член на комисията по защита. С друго предложение – на Явор Божанков от „ Продължаваме промяната- “, Първанов трябваше да бъде изваден и от комисията по външна политика.

С трето решение, импортирано от Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, и други, се очакваше депутатите да освободят Ангел Георгиев от „ “ от комисията по външна политика.

Още при започване на пленарното съвещание при гласоподаване на програмата от групата на „ “ желаеха трите плана да бъдат оттеглени, тъй като са противоконституционни съгласно тях. Освен това народните представители не са получили авансово материалите по думите на Петър Петров. При дебата той изиска и отмора, с цел да могат да се срещнат с всички оферти и да видят дали има и други, противоречащи на главния закон на страната.

След възобновяване на съвещанието ръководителят на Народното събрание заяви, че трите плана на решения, против които възразяваха от " ", се отсрочват и през днешния ден няма да бъдат обсъждани в пленарната зала, написа Българска телеграфна агенция.

Явор Божанков(ПП-ДБ) обаче отбрани предлагането си с аргумента, че в комисията по защита депутати от „ “ ще продължат да имат достъп до класифицирана информация. Това, съгласно него, застрашавало националната ни сигурност и било оттегляне от евроатлантическата ориентировка на ръководещите.

Когато незнанието служи за политически внушения, би трябвало да реагирате, разяснява Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на от, обръщайки се към ръководителя на Народното събрание. Г-н Божанков несъмнено не знае, че всеки депутат има достъп до класифицирана информация, без значение в каква комисия е, изясни той какво има поради под „ незнание “. 

Кога, сътрудници, желаете разпоредбите да се съблюдават - когато са комфортни или когато всички би трябвало да се подчиним на тях, апелирам да не се употребяват за политически спекулации, моли зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ- Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е. Вие сте във властта, тъй като желаете разпоредбите да се съблюдават, спазвайте ги и вие, настоя тя пред ПП-ДБ. Според сътрудника ѝ Любен Дилов може би е пристигнало време самостоятелните депутати също да бъдат включени в парламентарни комисии.

Миналата седмица от ПП-ДБ ни се молеха да останем в залата, когато се гласуваше и техният план за построяването на новите мощности в АЕЦ “Козлодуй “, разгласи водачът на „ “. В ПП-ДБ има един народен представител, чиято жена е рускиня и той споделя, че нейният татко е сътрудник на ФСБ, добави той.

След края разногласията, репликите и процедурите Народното събрание гласоподава промени в редица комисии.

От комисията по бюджет и финанси бе освободен Борис Аладжов от „ “.

Стоян Таслаков от „ “ беше освободен от комисията по енергетика.

От комисията по районно развиване, благоустройство и самоуправление беше освободен Кръстьо Врачев от „ “.

За членове на комисията по защита бяха утвърдени Ангел Георгиев и Славчо Крумов – „ “.

В комисията  по вътрешна сигурност и публичен ред влезе  Златан Златанов, „ “.

От Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии бе освободен Даниел Проданов от „ “.

Ангел Георгиев от „ “ беше освободен от комисията по културата и медиите.

От комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество бе освободен  Славчо Крумов от „ “.

В комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите влезе Кръстьо Врачев („ “).

В комисията за надзор върху ръководството на средства от европейските фондове влизат  Стоян Таслаков и Даниел Проданов от „ “.

От комисия по правни въпроси бе освободена  Маргарита Махаева – „ “.

От комисията по конституционни въпроси бе освободен Златан Златанов и определена  Маргарита Махаева – от „ “.

Драгомир Драганов от ГЕРБ- стана член на комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната.

В комисията по електронно ръководство влезе от ПП-ДБ.

Симидчиев беше освободен от комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

От комисията за взаимоотношение с гражданското общество бе освободен Димитър Аврамов от.

От комисията по въпросите на децата, младежта и спорта бе освободен Осман Мурадов от, на негово място бе определен Димитър Аврамов(ДПС).

В комисията по правни въпроси влезе Осман Мурадов (ДПС).

От комисия по културата и медиите бе освободена Фатме Рамадан от.

В комисията по бюджет и финанси бе определена Небие Кабак (ДПС). 

За член на комисия по районна политика и локално самоуправление бе избиран Павлин Кръстев от. Той бе освободен като член от комисия по превоз и известия.

Небие Кабак от бе освободена от комисията по туризъм.

В комисията по енергетика влече  Фатме Рамадан от.

Николай Дренчев, който беше изключен от ПГ на „ “, и понастоящем е самостоятелни депутат бе освободен от  състава на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие. На негово място бе определен Ивелин Първанов от „ “. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР