След увереното представяне на Hankook iON Race в горещините на

...
След увереното представяне на Hankook iON Race в горещините на
Коментари Харесай

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

След увереното показване на Hankook iON Race в горещините на Световния шампионат на ABB FIA Formula E в Бразилия, идващото присъединяване в следващия кръг за изключителната гума Formula E е на дневен ред.

Изцяло електрическата формулна серия ще отпразнува своята премиера в Япония на 30 март. Домакин е столицата и международен мегаполис Токио, където живеят към 10 милиона души. Петият кръг от сезона ще се организира на 2,585 километра дълго улично трасе към Токийския интернационален изложбен център " Tokyo Big Sight ". 22-мата водачи и гумите Hankook iON Race ги чака механически доста сложен маршрут с тесни завои и три дълги високоскоростни прави.

Манфред Сандбихлер, шеф на Motorsport на Hankook: „ За първи път този сезон не можем да разчитаме на насъбрани данни за трасето и температурите, защото за Формула Е това е първото съревнование в Япония. Но това се случи с нас във всяко съревнование в премиерния сезон през 2023 година за Hankook iON Race “.

Въпреки това гумата сподели високото си равнище на надеждност и чудесно показване на всички места до момента. Пистата в Япония е бърза, механически взискателна и дава обещание да бъде безспорен акцент в календара на Световното състезание. Местоположението непосредствено в Токио до залива е неповторимо.

След четири надпревари новозеландецът Ник Касиди от тима на Jaguar TCS Racing води в генералното класиране на Формула Е с 57 точки. Най-близкият му противник Паскал Верлайн (TAG Heuer Porsche Formula E Team) от Германия има единствено четири точки по-малко. Сънародникът и съотборник на Касиди Мич Еванс и французинът Жан-Ерик Верн (DS Penske) разделят трето място във краткотрайното класиране с по 39 точки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР