След успешното спонсорство на Откритото първенство на Австралия през 2023г.

...
След успешното спонсорство на Откритото първенство на Австралия през 2023г.
Коментари Харесай

Kia и Rafa Nadal Foundation откриват „Kia Clubhouse Мелбърн“, за да вдъхновят новите поколения почитатели на тениса

След сполучливото спонсорство на Откритото състезание на Австралия през 2023г. и неотдавна оповестеното удължение на обичайното съдействие на марката с шампионата за интервала до 2028г., Kia Corporation започва второто издание на своята стратегия Clubhouse. „ Kia Clubhouse Мелбърн “ е взаимна самодейност с фондацията на Рафаел Надал Rafa Nadal Foundation по време на Australian Open 2023.

След основаването на „ Kia Clubhouse Париж “ през месец май 2022г., актуалният план цели да направи тениса по-достъпен за всички и да въодушеви идващото потомство тенисисти.

„ Kia Clubhouse възнамерява да даде пространство за децата, които другояче не биха имали достъп до играта на тенис кортовете. При второто издание на самодейността продължихме в тази тенденция с повече благоприятни условия за младежите, които се въодушевяват от играта и, несъмнено, от митове като Рафа Надал “, показа Артур Мартинс, старши вицепрезидент и началник на поделението Kia Global Brand and Customer Experience.

За да означи откриването на най-новия Clubhouse, Kia се погрижи да обезпечи достъп до неповторимото прекарване в Мелбърн на 18 деца от фондация Rafa Nadal (RNF) в Майорка и учебното заведение по тенис NETS (Nadal Educational Tennis School) на Надал в Индия. Всички те получиха опция да надникнат зад кулисите на 2023 Australian Open и да се срещнат с града в голям брой особено проведени екскурзии - в това число визити в зоологическата градина в Мелбърн, кулинарно учебно заведение с подготвяне на обичайни австралийски ястия и обиколка за разглеждане на творбите на локалния стрийт арт.

Децата участваха и в обновяването на два локални тенис корта в тенис клуба Мейдстоун Футскрей в центъра на Мелбърн.

Тези кортове, които не са получавали никакво финансиране през последните 15 години, в този момент бяха актуализирани в цветовите схеми на Откритото състезание на Австралия и с оформление, напомнящо славните моменти от успехите на Рафаел Надал през 2009 и 2022г.

След завършването на работата по кортовете, децата от фондацията RNF станаха първите, които ги използваха за урок по тенис, извършен от професионални треньори от Tennis Australia и подкрепени от австралийския инфлуенсър Самуел Бег.

Финалът на плана бе подложен под формата на две особено основани по този мотив художествени творби на австралийските създатели JESWRI и Heesco, които изобразяват две от най-емблематичните разигравания в мачовете на Рафа във финалите на Откритото състезание през 2009 и 2022г. Децата от фондацията RNF помогнаха за завършването на творбите, които бяха изложени в тенис клуба Мейдстоун Футскрей като част от „ Тенис изложба “, която да остави своя отпечатък върху образа на града и да послужи като извор на ентусиазъм за идващите генерации тенисисти.

Рафаел Надал, 22-кратен първенец от Големия шлем и дипломат на марката Kia по целия свят, показа - „ За мен беше голямо задоволство да видя изгодите за децата от Rafa Nadal Foundation в Испания и Индия, които пристигнаха в Мелбърн и имаха невероятната опция да изживеят моменти, които ще запомнят вечно. За мен е извънредно значимо да имам до себе си поддръжката на сътрудник като Kia, с който оставяме ярка диря и подсещаме на хората, че могат да трансформират към по-добро своя живот благодарение на тенис спорта. Надявам се това да въодушеви повече фенове на тениса освен в Мелбърн, само че и по целия свят. ”

Рафаел Надал основава своята фондация през 2010г. с твърдото разбиране, че спортът и образованието са измежду най-важните фактори за смяна на света към по-добро. Чрез своите начинания фондацията оказва поддръжка на доста деца и младежи по техния път към по-качествено бъдеще и развива разнообразни планове в Испания и Индия, с които директно способства за постигането на четири от 17-те значими цели за стабилно развиване - здраве и благоденствие, качествено обучение, понижаване на неравенствата и поощряване на близостта сред хората.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР