След успешното начало на първия курс англоезични студенти по Медицина

...
След успешното начало на първия курс англоезични студенти по Медицина
Коментари Харесай

Студенти от Африка отново искат да учат в бургаски университет

След сполучливото начало на първия курс англоезични студенти по Медицина в Бургаския държавен университет " Проф. доктор Асен Златаров " следва интензивно развиване в посока на по-мащабно интернационално наличие във висшето учебно заведение. Това стана ясно след завръщането на ректора проф. доктор Христо Бозов от Кралство Мароко.

" Интересът към България и в частност Бургас и университета е огромен. Докато от Европа огромна част от искащите да учат при нас се насочват към медицината при африканските студенти има и други търсени специалности. Те са свързани с инженерните и компютърни науки, туризъм и стопанска система. Въпреки огромната конкуренция от целия свят ние има какво да предложим като качество на образованието и отлична локация ", споделя ректорът.

Вече започва развой по показване на висшето учебно заведение в разнообразни страни. Специално в Мароко имат опит и отлични мемоари от български преподаватели.

По време на академичната аудиенция в Кралството вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на културата Кръстю Кръстев направиха публични три значими документа. Сред тях е стратегия за съдействие в региона на образованието, висшето обучение, научните проучвания, културата, връзката, младежта и спорта за интервала 2024–2026 година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР