След удар с реактивна система за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS

...
След удар с реактивна система за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS
Коментари Харесай

Ударът на HIMARS над Нова Каховка разбуни духовете в руската Дума

След удар с реактивна система за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS по град Новая Каховка в Херсонска област е належащо Съединени американски щати да спрат да доставят оръжие на Украйна. Това съобщи Мария Бутина, член на комисията по интернационалните въпроси на съветската Дума в диалог с изданието Лента.ру, пишат

Време е за ултиматум

„ Трябва да реагираме допустимо най-сурово и колкото се може по-бързо както военно, по този начин и дипломатически. Необходимо е да се включат страните по света, които не поддържат западните наказания против Русия, и да се призове за съществено следствие на този въпрос, да се призове за свикването на интернационален арбитражен съд за следствие “, сподели Мария Бутина. Според депутата Русия би трябвало да изиска Съединени американски щати да спрат доставките на оръжия.

В момента се водят договаряния в администрацията на Съединени американски щати по тематиката за отчасти закупуване на съветски нефт. Смятам, че би трябвало да сложим ултиматум, че всевъзможни отстъпки - стопански, дипломатически, каквито и да било от страна на Русия са вероятни единствено в случай че американците спрат да доставят оръжие на Украйна, сподели Мария Бутина, народен представител от Държавната дума

Силата на РСЗО

В изявление за Лента.ру военният специалист, капитан от трети сан от запаса Дмитрий Литовкин приказва пък за мощните страни на американската РСЗО и съветските аналози на HIMARS.

РСЗО е мощно оръжие Военен, съобщи специалистът Дмитрий Литовкин

„ HIMARS може да употребява муниции с обхват от 50 до 300 километра “, разясни Литовкин. Военният специалист означи, че Русия разполага с сходни системи. „ Това са комплексите „ Смерч “, „ Ураган “ и „ Град “. А също „ Искандер “ – оперативно-тактически ракети, способни да летят 500 километра “, заключи той.

Вечерта на 11 юли се появи информация, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са нанесли удар от РСЗО HIMARS по град Новая Каховка в Херсонска област.

На 23 юни стана известно, че Украйна е получила ракетни установки за залпов огън HIMARS, изпратени от Вашингтон. Това заяви министърът на защитата на Украйна Олексий Резников.

По-рано Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява отчет за оказаната военна помощ на Украйна. От деня, в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън встъпи в служба, Вашингтон е отпуснал към 6,3 милиарда $ на Киев.

В същото време 5,6 милиарда са предоставени след 24 февруари 2022 година, когато съветският президент Владимир Путин разгласи началото на специфична военна интервенция в Украйна, напомня изданието Лента.ру.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР