След убийството на Алексей Петров имаше една мистериозна дама, която

...
След убийството на Алексей Петров имаше една мистериозна дама, която
Коментари Харесай

Нови данни за жената, простреляна с Алексей: Над месец била в голяма БГ болница, опити за влизане при нея…

След убийството на Алексей Петров имаше една мистериозна дама, която бе настанена в Пирогов. Нейната идентичност се пазеше в загадка. Директорът на „ Пирогов “ Валентин Димитров разкри в ефира на Нова тв, че всичко с нея завършило наред.
„ В медицината има такива обстановки, тези обстановки демонстрират професионализма на сътрудниците. От една страна ние би трябвало да спасим живота и здравето на пациента, въпреки това би трябвало да запазим тяхното достолепие и сигурност. Състоянието ѝ бе тежко, само че всичко завърши позитивно “, разкри Димитров.
„ Не мога да отговоря какъв брой тъкмо прекара при нас, само че повече от месец. Не е имало опит да се влиза при нея извън “, добави той.
„ Мерките за сигурност бяха такива, че такива опити бяха невъзможни. Даже имаше интервали, в които тя беше при нас, само че се знаеше, че тя не е при нас “, разкри още шефът на „ Пирогов “.
„ Всичко беше направено по протокол, по отношение на рамките на закона, в цялостен синхрон с правоохранителните органи “, означи Димитров.
„ Най-големият ми триумф е, че сътрудниците в болничното заведение ми споделиха, че съм пироговец “, споделя още Димитров в ефира на Нова тв.
„ Имунната система на нацията е срината, има нарастване на посковидните резултати “, съобщи още той.
„ 2023 трябваше да се възвърне естествения темп на работа на „ Пирогов “ след пандемията и годината беше доста сложна, като над 250 хиляди пациенти са минали през болничното заведение, 18 хиляди от тях неосигурени.
25 хиляди интервенции са били осъществени в лечебното заведение за предходната година. Тежките случай са доста “, заключи Димитров.
„ Между 3 и 15-16 годишна възраст са потърпевшите от пиратки тази година, случаите са 10 “, сподели Димитров. „ Последствията от гръмнала пиратка в ръката са тежки и водят до инвалидизация. Едното пръстче липсва на 3-годишното дете, потърпевшо тази година от случай с пиратки “, сподели още той.
„ Пирогов беше превърната в Коронавирус болница по време на пандемията, в този момент при нас не се лекуват заболели от Коронавирус. Имунната система на нацията е срината, има нарастване на посковидните резултати “, сподели още шефът на „ Пирогов “.
„ 1,5 млн лв. са разноските за тримата пациенти, пристигнали с изгаряния от Нагорни Карабах, които сега са напълно за сметка на болничното заведение “, сподели още той.
На въпрос дали ще подаде оставка в случай че обвиняванията от здравния министър се окажат правилни, Димитров отговори по този начин: „ Ако излязат данни за нарушавания от моя страна, ще си понеса отговорността. Подаването на оставка за мен е бягство “.
„ Поемам уговорката, че в случай че излязат данни за нарушавания от моя страна за ощетяване на болничното заведение – ще си понеса отговорността от всички органи от тази страна и ще кажа: „ Това са резултатите “, сподели Димитров.
Той посочи, че предстои на наказателна отговорност, в случай че изказванията против него се окажат правилни. „ Когато някой си подава оставката, той бяга от казуса. Не си депозирам оставката, тъй като считам, че има правова страна “, счита Димитров.
„ Проверките в „ Пирогов “ не са завършил. Не разясня случаите с одитния отчет и с това, което е написано вътре, тъй като съм написал две писма до прокуратурата и АДФИ има назначени инспекции.
Не са завършили още. Поемам уговорката след тяхното привършване да изнеса данните “, добави Димитров.
„ Получих политическа поддръжка, без да съм я желал. Това значи самопризнание за това, което съм приключил. 853 хиляди лв. е облагата на Пирогов “, сподели Димитров.
„ Най-големият ми триумф е, че сътрудниците в болничното заведение ми споделиха, че съм пироговец “, уточни още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР