След тридневни тежки преговори европейските лидери постигнаха консенсус по разпределението

...
След тридневни тежки преговори европейските лидери постигнаха консенсус по разпределението
Коментари Харесай

Коя е кандидатката за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен?

След тридневни тежки договаряния европейските водачи реализираха консенсус по разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз. За поста на ръководител на Европейската комисия те се сплотиха към кандидатурата на немския боен министър Урсула фон дер Лайен.
Германският боен министър Урсула фон дер Лайен е изборът на евролидерите за нов ръководител на Европейска комисия Предстои гласуването на кандидатурата ѝ в Европарламента, а там тя е доста подложена на критика
Подкрепата за фон дер Лайен като претендент за ръководител на Европейска комисия е била единомислеща, като единствено канцлерът Меркел се е въздръжала, тъй като кандидатката е германка, означи българският министър председател Бойко Борисов и добави, че с немският боен министър са другари и е пособия доста на България.

Урсула фон дер Лайен е родена на 8 октомври 1958 година. Тя приказва свободно британски и френски език, само че претърпя сложни времена отпред на министерството на защитата на Германия - пост, който заема от 2013 година, съобщи Ройтерс.

Мандатът й бе белязан от кавги за отсъждане на контракти за публични поръчки, от случаи на крайнодесен екстремизъм в немската войска, от рецензии за пропуските в бойната подготвеност на въоръжените сили и от конфликта сред два бойни самолета Юрофайтър предишния месец, при който един водач почина.

Фон дер Лайен влиза в политиката на 42 години след кариера в медицината. Тя е гинеколог и майка на 7 деца. Родена е в Белгия, живяла е във Англия и Съединени американски щати. През по-голямата част от живота си е заобиколена от политици. Баща й Ернст Албрехт е бил министър председател на провинция Долна Саксония от 1976 година до 1990 година.
„ Политико ”: Станишев е вид за началник на Европарламента Борбата за поста ще бъде много оспорвана
Урсула фон дер Лайен е учила в Лондонското висше учебно заведение по стопанска система от 1977 година до 1980 година, само че под псевдонима Роуз Ладсън, тъй като се тормозила, че може да бъде обект на офанзиви като щерка на авторитетен политик. После се захваща с медицина и приключва Хановерския медицински университет.

След най-дългия Европейски съвет следва избор в Европарламента за най-високия пост в Съюза – ръководител на Комисията. Много рецензии обаче се насочат от Страсбург към кандидатурата на фон дер Лайен, тъй че следва да забележим дали претендентът, който си избраха европейските водачи е избираем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР