След топла есен и по-меко начало на зимата, продължително застудяване

...
След топла есен и по-меко начало на зимата, продължително застудяване
Коментари Харесай

Мразовитото време, което ни очаква през следващата седмица, ще тества устойчивостта на доставките на природен газ в Европа

След топла есен и по-меко начало на зимата, дълготрайно захлаждане ще обхване по-голямата част от Северозападна Европа по-късно тази седмица и ще продължи през по-голямата част от януари. По този метод ще изпита доставките на природен газ и енергийната инфраструктура в Европа.

Някои от страните с най-голямо ползване на газ - Германия, Обединеното кралство и Франция, ще усетят по-късно тази седмица температури под междинните сезонни стойности, защото мразовитото време ще се откри в по-голямата част от Европа през по-голямата част от януари, съгласно синоптиците, интервюирани от Bloomberg.

Северозападна Европа ще види температури под междинните през идната седмица и най-малко до 20 януари, съгласно прогнозите.

Студеното време ще изпита енергийните системи и инфраструктурата на Европа, защото ще докара до по-високо ползване на електрическа енергия и газ за отопление.

След като по-рано тази седмица бяха оповестени най-новите прогнози за времето за месец напред в Европа, цените на природния газ в Европа скочиха с 5% в сряда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР