След терористичната атака на ислямисткото движение Хамас срещу Израел, при

...
След терористичната атака на ислямисткото движение Хамас срещу Израел, при
Коментари Харесай

Германските лидери защитиха пред Ердоган правото на Израел да го има и да се брани

След терористичната офанзива на ислямисткото придвижване " Хамас " против Израел, при която починаха към 1200 души, Ердоган назова " Хамас " " освободителна организация ", припомня организацията. В същото време във връзка с израелските бомбардировки в линията Газа, лишили живота на над 11 000 цивилни досега, Ердоган приказва за " фашизъм ".

Олаф Шолц прикани на взаимната конференция с Ердоган да не се слага под въпрос " правото на Израел да се пази " след смъртоносната офанзива на " Хамас " на 7 октомври, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Щайнмайер акцентира пред Ердоган, че Европейският съюз третира " Хамас " като терористична организация.

" Израел би трябвало да може да се пази, а не правото му да се пази да се слага под въпрос ", съобщи канцлерът Шолц, като дефинира " правото на съществувана на Израел " като " неоспоримо " - в отговор на това, че Ердоган неотдавна наподобява сложи под въпрос легитимността на еврейската страна.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна съобщи, че е водач в битката против антисемитизма, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Според нас не би трябвало да има дискриминация сред евреи, християни и мюсюлмани в района. Аз съм първият, повел битка против антисемитизма в света ", сподели той в отговор на въпрос за острата му рецензия на бомбардировките на израелската войска в Газа.

Наред с това Ердоган съобщи, че " убийството на деца не е записано в Тората ", имайки поради гибелта на цивилни при бомбардировките на израелската войска в Газа. " Бомбардирането на лечебни заведения или убиването на деца не е записано в Тората. Не можете да вършиме това ", сподели той на конференцията.

По време на срещата им Ердоган и немският му сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер са се договорили да си сътрудничат за постигането на помирение в Газа и снабдяване на филантропична помощ в района, заяви Анадолската организация.

Двамата държавни ръководители също по този начин са се съгласили, че решението за две страни е единственият метод да се реши израелско-палестинският спор, отбелязва организацията.

Ердоган също по този начин е подчертал, че израелските офанзиви в линията Газа би трябвало да бъдат прекъснати, съобщи Агенция Франс Прес.

" Президентът Ердоган съобщи, че нападенията на Израел в палестинските територии би трябвало да бъдат прекъснати и че реакцията, която може да пристигна от целия свят във връзка с нарушаванията на правата на индивида, е значима ", се показва в известие на турското президентство, представено от организацията.

Същевременно немският президент Щайнмайер е подчертал на срещата си с Ердоган " правото на Израел да съществува и правото му да се пази " след смъртоносната офанзива от страна на " Хамас " на 7 октомври, съобщи представител на немския президент в профила си в " Екс " (бившия Туитър).

Щайнмайер също по този начин е повторил позицията на Германия във връзка с класифицирането на офанзивата на " Хамас " против Израел като терористична офанзива и на " Хамас " като терористична организация, се показва в известие на пресслужбата на Щайнмайер, представено от ДПА.

Агенцията отбелязва, че Щайнмайер е дал отговор на рецензиите на Ердоган към Израел и войната в Газа, който в началото осъди избиването на цивилни израелци по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, а по-късно назова Хамас " борци за независимост ".

Двамата водачи се съгласиха, че всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към подпомагане за освобождение на заложниците и попречване на разпространяването на спора в района, се показва в известието.

" Те подчертаха незабавната нужда от отбрана на цивилното население и възстановяване на филантропичните доставки в Газа ", отбелязва пресслужбата.

Двамата президенти също по този начин подчертаха, че трайно спокойно бъдеще в района може да се реализира единствено с решение, учредено на съществуването на две страни.

Щайнмайер също по този начин е признал напъните на Ердоган да посредничи за реализиране на съглашение сред Украйна и Русия по отношение на износа на украинско зърно, се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР