„След тежката пандемия ни застига и трагедията на войната –

...
„След тежката пандемия ни застига и трагедията на войната –
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Изкуството свързва хората, а ние повече от всякога се нуждаем да сме заедно

„ След тежката пандемия ни застига и нещастието на войната – немислима в Европа в 21-и век. Днес си задаваме въпроса дали да се затворим всеки в своя си свят или да протегнем ръце едни към други, към тези, които се нуждаят от поддръжка. Изкуството ни дава отговора със своята незаменима мощ да свързва хората. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри българския павилион на 59-ата интернационална художествена галерия Венецианско биенале – една от най-старите и авторитетни платформи за изкуство, оповестиха от прессекретариата на президента.

Десетки бяха искащите да видят плана „ Ето къде си “ с куратор Ирина Баткова и създател Михаил Михайлов и залата се оказа тясна за интереса, се показва в известието. Вицепрезидентът особено поздрави шефа на Националната изложба Ярослава Бубнова, която е комисар на българското национално присъединяване в Биеналето във Венеция.

Илияна Йотова посочи, че всеки човек има личен прочит на изкуството и показа своето виждане за плана „ Ето къде си “.

„ Заедно – с тази дума дефинирам аз българския план. Можем да сме дружно в едно пространство и все пак да сме надалеч, в случай че я няма съпричастността. Думата “заедно” не е машинален общ брой, а положение, тя е развой – тънката нишка от аз и ти до ние, до общия ни път. Повече от всеки път имаме потребност да бъдем дружно, да бъдем съпричастни към най-уязвимите, към търсещите помощ и протекция от войната в Украйна”, уточни вицепрезидентът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР