След тежка работна седмица не е учудващо, че прекарвате уикенда

...
След тежка работна седмица не е учудващо, че прекарвате уикенда
Коментари Харесай

Петте най-вредни навици през уикенда

След тежка работна седмица не е учудващо, че прекарвате уикенда в леглото или вдигайки наздравица с другари, с цел да се освободите от проблемите, завладяли мислите ви. Да, уикендът е с цел да почивате, да забравите за работа, да спрете да гоните периоди и минутки и да се отдадете на всичко, което желаете, само че доста от вас позволяват неточности през почивните дни, които се отразяват зле на здравето им. Не е проблем, когато се случват рядко, само че, трансформирали се в табиет, те оказват отрицателно въздействие върху външния тип и здравословното положение.

Кои са нездравословните привички през уикенда, от които да се откажете

1.       Твърде доста сън или прекомерно дълго будуване

Ако през седмицата не си доспивате, евентуално употребявате уикенда, с цел да си наваксате със съня. Може да увеличите часовете за сън на 10, само че не повече. Ако прекарате в леглото 12 и повече часа, това ще се отрази неподходящо на здравето и ще утежни метода, по който се чувствате, вместо да ви помогне да се ободрите. Сън над 10 часа е обвързван с избрани опасности за здравето като инсулт, затлъстяване, меланхолия, диабет, сърдечни болести и деменция.
Свободното време - може ли да попречи на щастието ни?
Прекаленото свободно време, повече от пет часа дневно, може да се отрази слез на психическото ви положение. " Повече от нас чест са в с...
Прочети повече
Обратното – в случай че през седмицата си лягате рано, в този момент бихте желали да пиете вино до късно, да гледате филми или просто да будувате с обичаните хора. Промяната на времето за лягане се отразява отрицателно на ритъма ви и в случай че постоянно го вършиме през уикенда, напълно скоро ще усетите, че понеделниците са още по-тежки, тъй като не може да заспите в точния момент в неделя вечер и да се чувствате бодри, работоспособни и пълноценни в понеделник.

2.       Твърде доста време в легнало състояние

Добре е да починете и да възстановите тялото си. Цяла събота в леглото обаче е еднакво на болест, не на здраве. Редувайте отмора със спорт или най-малко с разходка. Ако през седмицата пътувате до работа с колата и работите на бюро, по кое време, в случай че не през почивните дни, ще се раздвижите? За да стимулирате самите себе си да спортувате през уикенда, запишете се на танци, йога, плуване или различен курс, които би ви доставил наслаждение, и го посещавате точно през почивните дни.

3.       Твърде доста алкохол

Петък и събота вечер нормално са съчетани с луди танци, нощни заведения и значителни количества алкохол. Това вреди на здравето ви, тъй като сте недоспали, обезводнени, а черният ви дроб е претрупан. По-добре изпивайте чаша вино всяка вечер, в сравнение с да се въздържате изцяло през работната седмица и да наваксвате с чашките през уикенда.
Изследване: Колко свободно време ви би трябвало, с цел да сте щастливи
Повечето хора считат, че достатъчното количество свободно време ще ги направи щастливи, само че ново проучване приказва за противоположното. През д...
Прочети повече
4.       Почистване

Чистотата е прелестно нещо, само че си създайте табиет да имате няколко часа за тази цел през седмицата след вечеря или откакто се приберете от работа. Да прекарате всяка събота и неделя в почистване, пране и гладене, е всичко друго, само че не и прелестно и потребно прекарано време. Важно е да разпуснете както физически, по този начин и прочувствено, с цел да сте пълноценни през новата седмица, а това няма по какъв начин да се случи, в случай че почивните дни за вас са дни за домакинска работа.

5.       Социални мрежи и интернет

Ако работата ви през седмицата е физическа, може да прекарате няколко часа на компютъра през уикенда с чиста съвест. Но в случай че работите на бюро и компютър, е огромна неточност да продължите да натоварвате очите с това кой какво прави в обществените мрежи. Дайте си отмора и не включвайте компютъра най-малко в събота. Отбелязваме, че това важи и за смарт телефона. Изключете мобилните данни и го ползвайте за най-малко 24 часа единствено като телефон. Очите, вратът и рамената ви ще ви бъдат признателни.

Необходимо ли е да загатваме, че не е редно да си носите работа у дома за уикенда? Позволено е случайно – няколко пъти в годината. През останалото време помнете, че това е вашата отмора. И ви е нужна, с цел да бъдете добър чиновник, другар, сътрудник и човек. Оползотворете я.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР