След тежка и изтощителна работа цяла седмица, единственото, за което

...
След тежка и изтощителна работа цяла седмица, единственото, за което
Коментари Харесай

Поне веднъж седмично трябва да направите тези 10 неща

След тежка и изтощителна работа цяла седмица, единственото, за което множеството хора мечтаят през уикенда, е да лежат. Но даже и да сме работохолици, има моменти, в които не желаеме да вършим нищо, обвързвано с работата, а и не би трябвало да разрешаваме на нашата работа да господства в живота ни.

Следователно би трябвало да намерим нещо, което е доста по-различно и разтоварващо.

Ето 10 неща, които всеки човек би трябвало да прави най-малко един път седмично!

1. Прочетете вдъхновяваща книга



Когато имат свободно време, нормално хората търсят занимания, до момента в който предприемчивите търсят образование и обучение. Успешните хора четат постоянно и множеството от тях съумяват да минат най-малко през страниците на една книга на седмица.

Отделете единствено 15-30 минути от времето си, с цел да прочетете вдъхновяващи истории или препоръки, които може да ви оказват помощ да решите проблем или да ви стимулират. Четейки книги, ще имате знания по доста тематики и вашите възгледи ще се трансформират фрапантно.

2. Направи го самичък



Колко от нас са отделили време, с цел да се опитат да разучат по какъв начин да сглобят дадена мебел или да ремонтират казанчето на тоалетната? Когато има проблем, сме склонни да търсим лесния излаз - позвъняване до локалния водопроводчик или електротехник може да свърши работата бързо, само че нищо не може да размени чувството за задоволство от добре свършената от вас работа.

Можете също да спестите доста, като го извършите сами. Дори в случай че ремонтните работи наподобяват надалеч от вас, нищо не пречи да опитате или да се поинтересувате.

3. Слушайте ария от предишното



Няма прекалено много неща, които са по-вълнуващи от това да послушате обичаната си ария от 90-те. Слушането на песни от предишното носи необичайно възприятие на носталгия, която сигурно ще ви успокои и ще ви накара да се почувствате още по-жизнени.

4. Прегледайте вашето виждане за живота

Хубаво е да отбелязвате вашите краткосрочни и дълготрайни цели. Това лишава единствено няколко минути, само че може да осмисли деня и седмицата ви. Чрез припомняне на дълготрайните си цели всеки ден по-лесно ще планирате и ще се стремите към резултатите.



5. Направете най-малко едно нещо на пък към осъществяване на дълготрайните цели

Волята се изчерпва с течение на времето. Следователно най-хубавата тактичност е да се справяте с най-трудните задания сутринта.

Ако не го извършите рано, възможностите да го свършите до края на деня са минимални. Най-вероятно ще бъдете изтощени и ще употребявате извинения да започнете на следващия ден. Затова не отлагайте, а го направете в този момент.

6. Бъдете брутално почтен

Когато остаряваме, започваме да осъзнаваме, че честността може да не е най-хубавата политика. Понякога обаче може би е по-добре да не задържате нещата в себе си.

Бъдете откровени, даже когато знаете, че това може да навреди на индивида против вас или на вас. И помнете, вие сте почтен и го вършиме в името на справедливостта.

7. Помогнете на някого

Не е належащо да оферирате дарения и заеми, с цел да помогнете на хората. Понякога би трябвало единствено да сте там или да предложите упътвания, когато видите някой в сложна обстановка. Когато хората са в неволя, доста постоянно не съумяват да вземат верните решения, тъй като не разсъждават рационално.

Предложете им разумна пътека напред и ги уверете, че не са сами. Това може да направи чудеса за тях и сигурно ще ви помогне да се чувствате по-добре.



8. Пренаредете стаята

Дори и преместването на тв приемника или ориентацията на леглото, смяната в оформлението на помещението, в което прекарвате най-вече време, може да промени метода, по който го възприемате.

Стаите носят сила и тя зависи от това какво има в тях, къде и с каква цел. Това ще ви даде отмора от монотонния график.



9. Разберете къде отиват парите ви

Трябва да преглеждате разноските и приходите си най-малко един път седмично, с цел да получите действителна визия за това по какъв начин живеете. Това ще помогне да намалите размера на разноските си и да откриете защо харчите най-вече, както и от какво можете да спестите или да инвестирате.

10. Вижте се с дълготраен другар

Когато човек се среща онлайн с хора, с които имат нещо общо, го кара да не помни за паниките, носи му задоволство и го прави по-жизнен, дава му оптимизъм. Направете си ден, в който да се виждате обичайно с ваш непосредствен и ще видите по какъв начин чакате тези часове с боязън.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР