След тържественото откриване на посолството на САЩ в Ерусалим и

...
След тържественото откриване на посолството на САЩ в Ерусалим и
Коментари Харесай

Медиите в САЩ: Израелско-палестинският мирен процес е мъртъв

След тържественото разкриване на посолството на Съединени американски щати в Ерусалим и насилието в Газа, множеството американските вестници заключават, че израелско-палестинският кротичък развой е мъртъв, написа Българска телеграфна агенция.

Нищо не способства повече за гибелта на мирния развой от убиването на 58 палестинци и съществуването на 2700 ранени. Към това би трябвало да прибавим и обновеното напрежение сред Иран и Израел, както и рискът регионът да пламне, отбелязва иронично в. " Вашингтон пост ".

Мирният развой агонизира, тъкмо както очакванията на 2 милиона души, натикани в тясна линия земя край Средиземно море сред Израел и Египет, показва още в. " Лос Анджелис таймс " и подлага на критика дейностите на президента Доналд Тръмп, които отдалечават мира.

Насилието в Газа понижава, само че напрежението - не, написа в. " Ню Йорк таймс ". Не отслабват опасенията, че рецесията може да прерасне във военни конфликти сред въоръжената формация Хамас, която управлява Газа, и израелската войска. Засега обаче Хамас наподобява склонна да се възползва от интернационалните рецензии към тактиките на Израел. Късно през вчерашния ден водачът на Хамас Исмаил Хания се появи в един от главните протестни лагери край град Газа. Около него се събраха няколкостотин души, които малко по-рано замеряха израелските бойци с камъни и бягаха от пусканите от дронове железни кутии със сълзотворен газ. Не желаеме мирни митинги, желаеме да изстрелваме ракети. Мъст! Мъст! скандирали те съгласно вестника.

В. " Уолстрийт джърнъл " напомня, че преместването на посолството е било обещавано от няколко американски президенти, в това число Бил Клинтън и Джордж У. Буш, и отбелязва, че Доналд Тръмп е извършил едно от предизборните си обещания.

Според " Вашингтон пост " обаче, за Тръмп не е било задоволително, че е задълбочил пропастта сред демократите и републиканците по въпроса за Израел, та изостря и различията измежду американските евреи, множеството от които (68%) са били срещу преместването на посолството от Тел Авив в Ерусалим.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР