След срещата на ОССЕ в Скопие руският външен министър даде

...
След срещата на ОССЕ в Скопие руският външен министър даде
Коментари Харесай

Това ли е планът на Русия за Балканите

След срещата на ОССЕ в Скопие съветският външен министър даде конференция, на която приказва за Сърбия. Югославия, районен съд Македония и Косово.

" Сърбия би трябвало да вземе сама решение за Велика Сърбия. Това е решение, което би трябвало да бъде взето и в полза на сръбския народ, и в полза на другите нации на Балканите ", съобщи Лавров.



Според него " тези решения би трябвало да бъдат взети от сърбите, които сами да преценяват какво ще стане в бъдеще ".

" Може би не всички страни ще бъдат щастливи, тъй като Европейски Съюз има вяра, че когато някой различен прави нещо на Балканите, това значи, че той не се преценява с ползите на Европейски Съюз и неговата концепция за непоклатимост ", акцентира Лавров.

По думите му Европейският съюз пречи на нормализирането на връзките сред Сърбия и Косово.



Лавров добави, че освен македоно-българските връзки, само че и други двустранни връзки, са резултат от политиката на Запада да раздели Югославия.

Руският посланик съобщи, че разпадането на Югославия е било в полза на Запада, който " постоянно е опитвал да настройва народите едни против други ".

" Днес Брюксел споделя на Сърбия: Ще ви пуснем в блока, единствено в случай че санкционирате Русия и се преценявате с външната политика на Европейски Съюз ", сподели Лавров и добави: " Гражданите на Македония имат право да бъдат равни на всички други на нашия континент.  Не единствено македоно-българските връзки, само че и други двустранни връзки, са резултат от политиката на Запада да раздели Югославия ”.

" Западът постоянно е желал да настрои една нация против друга на Балканите, само че народите от района въпреки всичко са развили някакъв генетичен код в себе си и няма да разрешат да не престават да бъдат афектирани едни на други в последна сметка ", разгласи Лавров.

Руският външен министър сподели, че обстановката към Сърбия и Косово припомня това, което се случва в границите на ОССЕ:

" Първо се договаряте за нещо, отпразнувате постигането на резултат и по-късно гледате по какъв начин стартират първо дребни, а по-късно огромни саботажи ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР