След спешно заседание в министерството на отбраната министърът на отбраната

...
След спешно заседание в министерството на отбраната министърът на отбраната
Коментари Харесай

Фрогоко: Каракачанов и агент Абел забранили на пилотите в Графа да говорят

След незабавно съвещание в министерството на защитата министърът на защитата Красимир Каракачанов и шефът на пресцентъра Александър Урумов /по-известен като сътрудник Абел на ДС/ забранили на командването и водачите от авиобаза Граф Игнатиево всевъзможни изказвания за митинга на водачите и отхвърли им да летят пред медиите.
Мозъците в МО решили да замажат пилотския протест с едно полуверно изказване на зам.-министър Атанас Запрянов, военачалник от запаса, който и този път се изметна и застана на страната на политиците, а не на водачите и офицерите.

Ето какво изяснява той за ситуацията в Граф Игнатиево: „ Темата, която желая да разясня, е проявената нерешителност на част от водачите в Граф Игнатиево за осъществяване на полети, обвързвана на първо място, съгласно тяхната оценка, на незадоволителна тренираност заради незадоволително летателни часове “, сподели още той, представен от " Фокус ". По думите му управлението на Министерство на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МИГ-29 в летателна валидност, която да разрешава воденето на естествена подготвителна активност, по този начин и носенето на дежурство по air policing.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР