След смъртта на 9-годишния Стефан в Генерал Тошево и другите

...
След смъртта на 9-годишния Стефан в Генерал Тошево и другите
Коментари Харесай

След смъртта на 9-годишния Стефчо: И другите деца от семейството вече са в болница

 След гибелта на 9-годишния Стефан в Генерал Тошево и другите деца от фамилията към този момент са настанени в болница.

Вчера вечерта от обществените служби в града са настояли те да бъдат под лекарско наблюдаване в добричката болница, макар че не са имали признаци, оповестява bTV.

Районната прокуратура е почнала следствие на аргументите за гибелта на детето.

Все още не се удостоверява версията за хранително отравяне.Трагичният случай стана преди два дни, тогава в лечебно заведение бяха настанени 9-годишната и 11-годишната сестра на починалото момче. По-голямото момиче е с заплаха за живота.

Вчера е извикан районен съветник от нашата клиника, който открива засягане на сърдечен мускул, изострен миокардит, който продължава и сега. Основното, което заплашва живота на детето е положението на сърцето, а то за момента към момента не е почнало да се усъвършенства, разяснява проф. Виолета Йотова, началник на Първа детска клиника в УМБАЛ " Св. Марина " във Варна.

Лекарите чакат резултатите от проучванията на децата. Дотогава за повода може единствено да се гадае. Близките на починалото дете упрекват медиците от Бърза помощ за трагичния случай. По думите им те са били викани два пъти, откакто три от шестте деца в фамилията стартират да се усещат зле още в събота.

Към обяд доктор Стойчевски идва, бие три инжекции и си потегля. Нито температура е мерена, нито кръвни проби. Децата повръщаха, само че още не бяха зле, сподели дядото на децата Живко Иванов и добави, че към 23 ч. още веднъж са се обадили на Бърза помощ.

Мъжът съобщи, че вторият лекарски екип са поставили още веднъж инжекция на Стефан и са споделили, че детето ще се оправи. Малко по-късно момчето направило спазъм и умряло.

Екипът на bTV направи опит да се свърже и с двата медицински екипа. Д-р Стойчевски, който е посетил първи фамилията изясни, че децата не са били в доста тежко положение, а сходни признаци повръщане и гадене са типични за деца. Медиците, които са установили гибелта не пожелаха да разясняват случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР