След слуховете, че е неоткриваем,Йоан Матев се появиназаседанието на Софийски

...
След слуховете, че е неоткриваем,Йоан Матев се появиназаседанието на Софийски
Коментари Харесай

Неузнаваем: Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина дефилира като манекен в съда

След слуховете, че е неоткриваем,Йоан Матев се появиназаседанието на Софийски апелативен съд в четвъртък. Той дойде в залата на Темида с елегантно черно сако и алена риза, оповестява Дарик.

Матев е упрекнат за гибелта на 15-годишнияГеорги Игнатов.Престъплението се разигра на 2 юни 2015 година. Младежътбеше открит спрободна рана на скамейка в столичната Борисова градина, застава пред Софийския апелативен съд.


Снимка: БГНЕС

След катоне се яви на първото заседаниепо делото на втора инстанция, Йоан Матев трябваше да бъде доведен от чиновници наСъдебна защита.

Снимка: Булфото

На първа инстанция Матев беше оневинен от Софийски градски съд и сега е на независимост против подписка.

Снимка: Булфото

Прокуратурата епротестирала присъдата, само че тези бумаги не са стигнали до младежа, който призовкарите търсят постоянно на двата му адреса. Той не се яви в правосъдната зала на първото съвещание по делото на втора инстанция. Търсен е даже посредством кмета на село Кокаляне. Той от своя страна не е върнал отговор дали е намерилмладежа и по тази причина ще бъде санкциониран с 500 лв., оповестиха преди две седмици от прокуратурата.

"Йоанне се крие.Не сме получили призовкии за това не се явихме в съда. Живеем на адресите, които сме показали. Досега постоянно сме ги получавали постоянно,не знам какво се е случило. Ще се явим наследващото съвещание на 14 юли. Йоан работи и продължава висшето си обучение по право в Благоевград. " Това заявимайката и бранител на Йоан Матев -Сребрина Гаджева.

По време на съвещанието стана ясно, че е открит косъм по ножа, открит в региона на мястото на престъплението. Според специалистите може да бъде направено митохондриално проучване, което да потвърди родствена линия.

След заседание магистратите назначиха митохондриална ДНК експертиза, като относителен материал би трябвало да се вземе от майката на Георги.

Делото ще продължи в края на септември./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР