След слънчевото затъмнение на 14 октомври, на 28 октомври на

...
След слънчевото затъмнение на 14 октомври, на 28 октомври на
Коментари Харесай

Чака ни кърваво лунно затъмнение след броени дни

След слънчевото затъмнение на 14 октомври, на 28 октомври на нощното небе ще се случи и лунно затъмнение.

Това събитие настава, когато Земята се намира сред Слънцето и Луната, хвърляйки сянка на повърхността на Луната. Лунното затъмнение ще се състои по време на пълнолуние, предоставяйки рядко и вълнуващо представление, наречено Кърваво лунно затъмнение.

Началото на затъмнението от полусянката на Земята ще бъде в 21:01:17 часа българско време. Началото на затъмнението от сянката на Земята е в 22:34:41 ч. Максималната фаза ще настъпи в 23:14:06 ч. Краят на затъмнението от сянката ще бъде в 23:52:50 ч., а на затъмнението от полусянката – в 01:26:33 ч. Продължителността на затъмнението от полусянката на Земята ще бъде 4 часа, 25 минути и 16 секунди. Продължителността на затъмнението от сянката на Земята ще е 1 час, 18 минути и 9 секунди.

През това време естествения ни сателит ще премине през сянката на Земята, създавайки отчасти затъмнение. То ще бъде очевидно в разнообразни райони, в това число Азия, Америка, Европа и Африка. Астролози споделят, че подхванатите дейности без значение дали в стопански, политически и персонален проект, ще доведат до дълготрайни последици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР