След скромно отстъпление основните борсови индекси в САЩ се повишиха

...
След скромно отстъпление основните борсови индекси в САЩ се повишиха
Коментари Харесай

След леко отстъпление основните борсови индекси в САЩ завършиха на зелено

След непретенциозно оттегляне главните борсови показатели в Съединени американски щати се покачиха леко във вторник и приключиха на позитивна територия.

Dow Jones Industrial Average завоюва 0,4%, или 141 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с 0,1%. S&P 500 напредна с 0,2%.

Особен акцент бяха акциите на производителите на чипове, които отстъпиха. PHLX Semiconductor Index спадна с 1,1%, само че въпреки всичко е повишен с съвсем 2% за февруари.

Европейските пазари също затвориха с покачване, като паневропейският Stoxx 600 се повиши с 0,7%.

Доходността на 10-годишните съкровищни облигации на Съединени американски щати падна с покачването на цените им, установявайки се на 4,091% по отношение на 4,163% в понеделник.

Инвеститорите на Уолстрийт влязоха в годината, очаквайки до шест понижения на лихвените проценти, само че последните събития слагат това мнение под въпрос.

Миналата седмица Министерството на труда заяви, че стопанската система на Съединени американски щати е добавила 353 000 работни места през януари, доста повече от прогнозите на икономистите.

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл сподели в телевизионно изявление през уикенда, че централната банка ще предприеме внимателен метод към понижаването на лихвите. В отговор акциите означиха спад в понеделник.

Въпреки че S&P 500 и Dow се отдръпнаха от рекордно високите си стойности, спадовете са скромни. И трите съществени показателя към момента са нагоре за годината.

Все отново някои вложители показват терзание, че възобновяване, което от октомври се задвижва от огромните софтуерни акции, скоро може да се изчерпи.

Малко повече от половината компании в границите на S&P 500 са отчели резултати за четвъртото тримесечие. Според FactSet облагите за показателя са се нараснали с 1,9% по отношение на година по-рано, когато регистрираните резултати се смесят с прогнозите на анализаторите за останалите компании.

На стоковите пазари фючърсите на суровия нефт в Съединени американски щати се повишиха с 0,7%, установявайки се на 73,31 $ за барел. Occidental Petroleum се повиши с 1%, откакто Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет усили каузи си в производителя на нефт и газ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР