След скандалния клип последваха още уволнения - на полицая, който

...
След скандалния клип последваха още уволнения - на полицая, който
Коментари Харесай

След скандала: Шефът на охраната на ”Козлодуй” пак на работа

След скандалния клип последваха още уволнения - на служителя на реда, който го популяризира - Цецо Благоев, и на шефа на полицията във Враца Димитър Газибарски.

Според решението на съда обаче уволнението на Пешко Караджов е нелегално и той би трябвало да получи обезщетение в размер близо 16 000 лв. и да бъдат възобновени правосъдните му разноски в размер на близо 1700 лв., заяви Нова телевизия.

Записът е от февруари и е изработен в полицейското ръководство на Козлодуй от различен чиновник. Причина за абсурда е наложена глоба на непосредствен на Караджов. Началникът на защитата в АЕЦ „ Козлодуй” насочва закани и обиди към еднообразен чиновник за това, че е съставил акт за шофиране в нетрезво положение на приятеля му. Уволнението на Караджов стана факт след намесата на премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова.

Самият Цецо Благоев описа, че откакто казусът бил раздухан, е почнал „ лов на вещици “. Прокуратурата обаче приключва преписката, а Караджов е осъден със забележка от управлението на централа. Месеци по-късно застрашеният от уволняване Благоев се снабдява с клипа, който съгласно него някой подхвърлил пред вратата му.

„ Подадох сигнал до Главния прокурор, след което получих разпореждане от Окръжна прокуратура – Враца, в което отхвърлят да образуват досъдебно произвеждане по моите твърдения”, изясни някогашният служител на реда.

И акцентира:

„ Вътре в самото разпореждане е разказано, че въпросният видеоклип, служителят, който го е направил, го е показал на инспекцията, която тогава е осъществявана от управителните чиновници на регионалната дирекция – Враца, обаче те не са желали да го вземат”.

Благоев вижда неправда във обстоятелството, че Пешко Караджов освен, че е върнат на работа, само че и му се дължи крупна сума за обезщетение. Съдът е решил по този начин, тъй като началникът на защитата в централата към този момент е наказван един път за същото нарушение и тъй като не му е поискано документално пояснение за клипа.

Въпреки това Благоев не съжалява, че е пуснал клипа, тъй като го направил не против Караджов, а поради себе си и сътрудниците си, които били подложени на непрестанен напън от горната страна.

Още след експлоадирането на абсурда обаче вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че уволнението на Благоев не е поради клипа, а че той го е пуснал, с цел да се отбрани от вътрешно следствие против него.

Пешко Караджов отхвърля да разяснява пред медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР