След силните трусове, които предизвикаха хуманитарна криза, международни организации апелираха

...
След силните трусове, които предизвикаха хуманитарна криза, международни организации апелираха
Коментари Харесай

След силните трусове: Апел за отваряне на повече гранични пунктове към Сирия


След мощните земетресения, които провокираха филантропична рецесия, интернационалните организации молиха за отваряне на повече гранични пунктове към Сирия.

Вашингтон подвигна наказания против Дамаск, с цел да обезпечи достъп на филантропична помощ за потърпевшите, а интервенциите за търсене на оживели не престават.

Правителството на Башар Асад позволи достъп на филантропична помощ, а президентът за първи път посети потърпевши в болница в Алепо.

Междувременно се стигна до щастлива развръзка в турския град Къръкхан в провинция Хатай – след 104 часа немски избавителен екип доближи и извади от разрушенията. Спасителната акция продължи над 50 часа.

В провинция Хатай тази нощ извадиха и 10-дневния Яъз и майка му след 90 часа в бетонния капан. Турският президент Реджеп Таийп Ердоган в оказването на помощ.

„ Въпреки обстоятелството, че събрахме може би най-големият избавителен екип в района с над 141 00 души, за жалост е реалност, че не можем да отговорим толкоз бързо, колкото се надявахме “, сподели Ердоган.

Нови сателитни фотоси демонстрират последствията след мощните земетресения в понеделник. Разрушена е болничното заведение в Антакия. Срутени са силози за зърно. Унищожени автомагистрали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР