След сигнал за бедстващи възрастни хора заради ниските температури в

...
След сигнал за бедстващи възрастни хора заради ниските температури в
Коментари Харесай

Кметът на Кнежа отрича самотни възрастни хора от общината да са починали от студ

След сигнал за бедстващи възрастни хора поради ниските температури в община Кнежа, локалната власт стартира незабавни инспекции. Оценени са изискванията на живот на 12 пенсионери и самотни майки. Тревогата беше подбудена след два смъртни случая на самотно живеещи в село Бреница.

След инспекцията комисията е открила нови двама извънредно нуждаещи се. Кметът Илийчо Лачовски акцентира, че са им обезпечени отопление и храна.

От общината са ревизирали и двата смъртни случая, като съгласно локалната власт аргументите не са в ниските температури. Едната жертва беше 85-годишна жена, умряла на 25 ноември в пристройка до къща, изгоряла при пожар.

Не можем да обхванем всички случаи на възрастни хора, които имат потребност от грижи, само че вършим всичко допустимо. Сигнали от кмета също не съм получил за бедстващ човек, самият той не ме е уведомил, че има някакъв проблем. Другото, което е, с цел да има някаква помощ от Агенция "Социално подкрепяне ", би трябвало всяко едно лице това да го съобщи, няма по какъв начин да бъде обещано, без да бъде поискано, съобщи Лачовски.

В момента в общината поддръжка получават над 70 души, към които са зачислени асистенти. А всички, които посещават детските градини, са освободени от такси, с цел да се облекчат родителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР