След серия от инцидентиОт днес стартира специализирана полицейска операция за

...
След серия от инцидентиОт днес стартира специализирана полицейска операция за
Коментари Харесай

Започва акция за контрол на движението на електрическите тротинетките в Русе

След серия от произшествия

От през днешния ден започва профилирана полицейска интервенция за надзор на придвижването на самостоятелни електрически транспортни средства на територията на град Русе. В нея ще вземат присъединяване екипи от полицейски чиновници на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Русе и от СЗ “КООРС “ при Община Русе.

Дейностите се провеждат и ще се осъществят по проект, подписан от двете институции. Те са част от серия начинания на двете страни за възстановяване на реда и сигурността на жителите.

Целта на интервенцията е да се завиши контролът над самостоятелните електрически транспортни средства, във връзка със зачестили ПТП с присъединяване на ППС от подобен тип, както и на придвижването им в града в нарушаване на наредбите на ЗДвП и Наредбите на Общински съвет Русе.

Първият стадий от взаимните инспекции ще е през днешния ден.

Дейностите на екипите ще са ориентирани главно към:

недопускане придвижването на самостоятелни електрически транспортни средства в пешеходните зони, както и ръководство на двуколесни ППС по площите, предопределени единствено за пешеходци, като се изключи регламентираните в ЗДвП случаи (чл. 81, т. 5 от ЗДвП);

недопускане ръководството на самостоятелни електрически транспортни средства в нарушаване на ЗДвП – наредбата на член 15, алинея 4 от ЗДвП (когато има път, платно за придвижване, пътна лента или алея, предопределени за придвижване на избрани ППС, водачите на тези ППС са длъжни да се движат по тях);

не на последно място дисциплиниране на участниците в пътното придвижване за понижаване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР