След сензационните разкрития за ударното завръщане на Бандата на чуковете

...
След сензационните разкрития за ударното завръщане на Бандата на чуковете
Коментари Харесай

МВР погна дилърите на Весо Телото

След сензационните разкрития за ударното завръщане на Бандата на чуковете на наркопазара под управлението на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото, Министерство на вътрешните работи от кумова срама предприе акция против дилърите на гибел в София.

Само преди дни самобитна акция „ Антидрога ” започва по едно и също време в 13-те най-оборотни заведения в София, Пловдив, Варна и Бургас. При интервенцията, в която взел участие и спецотрядът на Министерство на вътрешните работи „ Кобра ”, бяха задържаха 14 индивида.

Униформен източник от бранш „ Борба с проведената престъпност ” акцентира, че част от задържаните са дилъри на Весо Телото. Така и не излиза наяве обаче за какво тази информация не бе оповестена от Вътрешното министерство.

Атаката против наркотърговията стартира в нощта на 22 против 23 октомври (събота и неделя) на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна.
Операцията бе разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е извършена под методическото управление на бранш „ Наркотици ” на Главна дирекция „ Национална полиция ”, се споделя в сбитата информация на Министерство на вътрешните работи.

След проверяваните заведения са оборотните заведения „ Плаза ” и „ Клуб 33 ” в Студентски град, както и хитовата дискотека „ Театро ”.
Ченгетата въпреки всичко признават, че профилираната интервенция е на база добита информация, че в питейните заведения се използват и популяризират наркотични субстанции.

По време на полицейските дейности е осъществена инспекция на 186 лица, за 21 от тях е открито, че са от дейния престъпен контингент, без обаче даже да се спомене, че са от Бандата на чуковете, необут на която в този момент е Веселин Ермалаев.

Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били оповестени за общодържавно търсене. Образувани са 7 досъдебни производства, формирани са 11 протокола (7 – по Закона за Министерство на вътрешните работи и 4 – констативни).
Иззети са разнообразни по тип и количество наркотични субстанции, се споделя в известието на Министерство на вътрешните работи. Имената на заведенията, в които е извършена акцията, не се оповестяват, нито пък поименно се показват задържаните.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че концепцията е този вид инспекции да станат регулярни – щели да се вършат всеки петък и събота в най-големите нощни заведения в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.
Антимафиотът означи очеваден факт –  при шумната акция Весо Телото „ инцидентно ” не е задържан. 

„ Причината е, че мои пробити сътрудници от БОП-а, които към този момент се проверяват, към момента са на заплата при Ермалаев и са го предизвестили изобщо да не си демонстрира носа на открито.
Това е част от новата тактика за оцеляване на Бандата на чуковете – снишаване под радара и никаква показност.
„ Съветите на моите „ сътрудници ” към този момент са приложени на процедура – от седмица Весо Телото се движи с 30-годишен наследник фолксваген „ Пасат ”, в компанията на четирима или петима охранители, също с вехти коли, с цел да не се набиват на очи ”, разкри още униформеният източник.

Спецченгето призна, че Министерство на вътрешните работи необичайно загуби самодейността за битка с наркомафията, и по-конкретно за противопоставяне на развилнялата се Банда на чуковете на Весо Телото.
„ Надеждата е в прокуратурата, която разполага с цялата незаконна скица – дилърите на Веселин Ермалаев по квартали, техните имена, и телефонни номера.
Държавното обвиняване към този момент е събрало и данни за корумпираните служители на реда, които пазят улстраса Ермалаев, чака се скоро прокуратурата се задейства, откакто Министерство на вътрешните работи спи ”, безапелационен е информаторът.

Повод за Министерство на вътрешните работи акцията стана информация, която осветли главните играчи в люлинската тайфа на чуковете, съумяла да вземе лъвския къс от разпространяването на дрога в София.
Поредният напредък на „ Чуковете ” се свързва с името на един от старите играчи в бандата – 35-годишният Веселин Ермалаев.
Ултрасът оглавил разбойническата бригада, откакто тарторът й Любомир Симеонов – Любо Чука се отдръпна от незаконния свят.

Бившият телохранител на Таки получи обвиняване за присъединяване в наробанда през 2009-а, от този момент се е отдръпнал от подземния свят. Така изгряла звездата на люлинския разбойник Весо Телото.
В момента Ермалаев и приятелите му са залели столицата с опиати – главно кокаин и амфетамини. Улични дилъри признали, че „ белото ” било с доста ниско качество, тъй като алхимиците на Телото разреждали опиата с химикали, с цел да вдигнат количеството.
Неговите „ търговците на дребно ” продавали отровата си във всички известни нощни заведения – главно в Студентски град и копторите в центъра.

Лично новият необут на Бандата на чуковете се разплащал с охранителите в нощните заведения, с цел да пускат вътре единствено негови дилъри. Запознати настояват още, че Весо Телото прикоткал в бандата си даже малолетни възпитаници, които да пласират смесената до неразбираемост кока измежду най-младите почитатели на отровата.

Заради следващият напредък в ъндърграунда Веселин Ермалаев обект на разработка в отдел „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи.
Причина са приказките му, че топ ченге от върховете на ГДБОП персонално е спуснало чадър над незаконната му активност против „ комисионна ” от 20 000 лв. на месец. Неофициално се спряга името на зам.-директора на ГДБОП Димитър Кангалджиев, който към този момент бил обект на засилени инспекции.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР