След седмици спекулации и няколко дни мълчание, днес Ферари официално

...
След седмици спекулации и няколко дни мълчание, днес Ферари официално
Коментари Харесай

Официално: Биното напуска Ферари

След седмици спекулации и няколко дни безмълвие, през днешния ден Ферари публично удостовери, че шефът на Черните кончета във Формула 1 Матиа Биното напуща.

От отбора потвърдиха, че Биното остава на работа до 31 декември, а търсенето на негов правоприемник продължава.

„ Със страдание би трябвало да разглася, че взех решение да приключа взаимната ни работа с Ферари. Напускам компанията, която обичам, от която съм част в последните 28 години, като знам, че съм положил всички старания, с цел да реализира поставените ми цели. Оставям един обединен и възходящ екип ”, се споделя в изказването на Биното.
 4 тима желаят Биното, Ферари не му приема оставката 4 тима желаят Биното, Ферари не му приема оставката
„ Ферари разполага със мощен отбор, който може да реализира и най-високите цели, искам им всичко най-хубаво оттук насетне. Мисля, че е вярно да подхваща тази стъпка в този миг, макар че това решение беше доста мъчно за мен. Искам да благодаря на всички в спортния департамент, които споделиха с мен това странствуване, в което имаше доста компликации, само че и доста наслада ”, добави Биното.
 Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор
Очаква се, че той няма да може да работи във Формула 1 най-малко 6 месеца, а интерес към него имат най-малко 4 тима, измежду които Алпин и Астън Мартин. Все още не е ясно кой ще заеме поста му във Ферари.
 Кой може да смени Биното във Ферари? Кой може да смени Биното във Ферари?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР