След седмица във Великобритания с пищни 4 -дневни всенародни тържества

...
След седмица във Великобритания с пищни 4 -дневни всенародни тържества
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II посети изненадващо изложението за цветя в Челси


След седмица във Англия с обилни 4 -дневни всенародни тържества ще бъде маркиран Платинения празник на Кралица Елизабет II, която ръководи Кралството от 70 години.

Заради проблемите с напредването си, все по-рядко 96-годишната кралица може да бъде забелязана обществено, само че през тази седмица тя не пропусна да посети обичаното си годишно ревю за цветя в Челси.

Снимка: btvnovinite.bg


Кралицата се появи изненадващо в деня очакван за упълномощените публицисти, преди откриването, в специфична електическа голф количка, която бързо получи името „ Куин Мобил “.

Все по -редките ѝ обществени задължения вършат появяването и събитие освен за хората, които имат шанса да я видят онлайн. С ослепителна усмивка, облечен в розово и с една от обичаните си брошки на „ Картие “, подарък от родителите ѝ за нейния 19-и рожден ден, тя прегледа разположеното на 45 декара ревю.

В Англия градината е институция, знак за авторитет, само че и традиция. Такава, че от 1833 година се организира годишен фестивал на цветята, който от 1862 година насам се провежда от Кралското градинарско общество. Едва през 1913 година шоуто се реалокира в настоящето си място, на територията на Кралската болница Челси.

Снимка: btvnovinite.bg


Вече 160 годишната традиция да се демонстрират най-атрактивните планове за градини и най-красивите растения се съблюдава. Всяка година, в петте дни на ревюто, минават близо 200 000 гости.

Но в случай че си мислите, че тази хубост умира след края на ревюто се лъжете. Смята се, че най-дълго оживялата и съществуваща градина в историята на Челси е кактусовата градина на американката Шърман Хойт, която впечатлява съдиите през 1929 година По-късно тя подарява градината на кралската ботаническа градина „ Кю “, където хората ѝ се радват повече от 50 години.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР