След седмица упорстване и куп заплахи за съдебни дела от

...
След седмица упорстване и куп заплахи за съдебни дела от
Коментари Харесай

„Епъл” отстъпиха в скандала с бавните айфони със стари батерии

След седмица упорстване и куп закани за правосъдни каузи от разочаровани консуматори, американският софтуерен колос „ Епъл” отстъпи от позицията си, че е обикновено смарт телефони с по-стари акумулатори внезапно да стартират да работят по-лошо, в сравнение с преди.

Тезата на компанията досега беше, че е трансформирала софтуера на устройствата за да се понижи рискът от ненадейно изключване. Според консуматори и наблюдаващи, обаче, този ход е за да се принудят хората да купят ново скъпо устройство или най-малкото да платят „ солена” цена за подмяната на батерията в оторизиран сервиз.

В просторно послание към клиентите си, през днешния ден „ Епъл” промени позицията си. В дългия съвсем 800 думи текст се изяснява по какъв начин батериите „ остаряват” и за какво било решено да се „ оптимизира” работата на старите смарт телефони (iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE). Същата орис, става известно, чака и iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

„ През тази есен започнахме да получаваме информация от някои консуматори, че в избрани обстановки виждат закъснение в работата на устройствата им. На база на нашия опит, взехме решение че това е резултат от естествени краткотрайни забавяния при инсталирането на обвновленията в композиция с по-късно отстранени бъгове. Сега считаме, че има и различен фактор – продължаващото стареене на батериите в по-стари iPhone 6 и iPhone 6s, които към момента са с истинските си батерии”, пишат от компанията.

Въпреки че с този параграф още веднъж хвърлят виновността върху потребителите си, застрашените от куп каузи „ Епъл” въпреки всичко вършат жест към тях – през идната година извънгаранционната подмяна на батерия ще е не 79, а 29 $ т.е. цели 50 $ по-евтино. Освен това нов ъпдейт на операционната система ще демонстрира по-ясно какво е положението на батерията и дали това към този момент не изисква работа на по-бавни обороти.

Дали това ще избави компанията от правосъдните каузи, следва да забележим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР