След съвещание с министрите по действията на правителството за Брекзит,

...
След съвещание с министрите по действията на правителството за Брекзит,
Коментари Харесай

Тереза Мей заплаши Борис Джонсън с уволнение

След заседание с министрите по дейностите на държавното управление за Брекзит, английският министър председател Тереза Мей съобщи, че ще уволни всеки, който не одобри нейния проект за гладко напускате на Европейски Съюз, включително и министърът на външните работи Борис Джонсън.

Последните оферти на Мей към Брюксел включват основаване на зона за свободна търговия със артикули и земеделска продукция, без никакви ограничавания, заяви The Times.

Според министър председателят на Обединеното кралство, този проект урежда противоречиви въпроси и дава отговор на ползите на двете страни, както и на Северна Ирландия, която има мощни търговски връзки с Република Ирландия, която е част от Европейски Съюз.

Идеите на Мей обаче провокираха неодобрение измежду поддръжниците на тоталното разкъсване с стопанската система на Европейски Съюз. Според тях, по този начин се резервира зависимостта на Англия от европейските страни.

Засега нито един министър, в това число и Джонсън не се оповестил намерено против проектите на премиера. Според медията, предложенията за равномерен Брекзит са получили поддръжката на всички министри, в това число и на Борис Джонсън.

Англия напуща Европейския съюз в 23 часа на 29 март 2019 година, след което стартира двугодишен интервал през който част от комерсиалните съглашения ще работят, както до момента.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР