След събитията в Банска властите в Сърбия получават ежедневни предупреждения

...
След събитията в Банска властите в Сърбия получават ежедневни предупреждения
Коментари Харесай

Брюксел обсъжда налагането на санкции на Сърбия

След събитията в Банска управляващите в Сърбия получават ежедневни предизвестия от Брюксел - че ще има последици, че към този момент се приготвят наказателни ограничения... Анализаторите в Сърбия към момента не имат вяра в сюжета за въвеждане на наказания против Белград, тъй като няма единодушие от страна на европейските 27, заяви „ Коссев “.

От Брюксел още веднъж идва предизвестие с покана към Сърбия да сътрудничи абсолютно в следствието на събитията в Банска.

„ Не можете да се криете зад формалности като признание или непризнаване. Има доста способи, по които можете да споделите знанията си, по които можете да сътрудничите и да допринесете за цялостното следствие, тъй като случилото се на 24 септември е толкоз съществено, че би трябвало да бъде изцяло изяснено, другояче ще има последици. Ще има последици “, съобщи представителят на Европейската комисия (ЕК) Петер Стано.

Вече е подготвен пакет от ограничения, които ще навредят на държавното управление на Сърбия, споделя членът на Европейския парламент Виола декор Крамон. За изненада на някои от сътрудниците и́.

„ Не бях чувал нищо за подобен пакет, тъй че това изненада и мен “, споделя членът на Европейския парламент Клемен Грошел, който е докладчик в сянка за Сърбия.

Никола Буразер от Европейската група за Западните Балкани споделя, че " сигурно има сили, които са за въвеждане на наказания, само че има доста огромна разлика сред една група или няколко членове на Екологичен потенциал, които се застъпват за това, или целия Европейски съюз, който взема такова решение ".

„ Не бих желал да се подхващат каквито и да било преждевременни, недомислени дейности, до момента в който не разполагаме с всички обстоятелства “, споделя Грошел.

А по-късно на дневен ред може да се окажат и глобите. Евродепутатът и докладчик в сянка за Сърбия изяснява кои са те.

„ На първо равнище това евентуално ще бъдат политически наказания. Намаляване на дипломатическата активност и връзките със Сърбия, с водачите на страната, финансови наказания, които са ориентирани към хората, към лицата, които са виновни за случилото се “.

Редакторът на европейския портал за Западните Балкани не има вяра в сходен излаз.

„ Настроенията в Брюксел несъмнено се трансформираха по отношение на Сърбия, по отношение на Вучич и неговото държавно управление след случая в Баня, само че мисля, че към момента е надалеч от някакви публични наказания “, счита Буразер.

Унгарският министър председател Виктор Орбан, който подържа тесни връзки с президентите на Русия и Сърбия, преглежда концепцията за налагане на наказания на Белград като „ смешна “ и „ невъзможна “.

Наскоро сръбският министър-председател Ана Бърнабич съобщи, че основният договарящ на Сърбия Александър Вучич до момента е съумял да отстрани непосредствената опасност от наказания. 

" Ако питате мен, не знам по какъв начин, само че той съумя ". Със гигантски старания и в действителност невероятни дипломатически знания и умения той някак, някак си стабилизира обстановката ", споделя министър председателят на Сърбия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР