След събитията от миналата година европейските държави ограничават издаването на

...
След събитията от миналата година европейските държави ограничават издаването на
Коментари Харесай

Руско издание: Шефът на Генералното консулство на България в Санкт Петербург “превръща” руснаците в украинци

След събитията от предходната година европейските страни лимитират издаването на визи за руснаци, а преместването в страните от „ груповия Запад “ стана по-трудно поради внезапно повишеното търсене на релокация. Според съветския уебсайт 78.ru, в Санкт Петербург от няколко месеца има скица, която оказва помощ на руснаците да съумеят да избягат от страната, а в нея е забъркан и българин – ген. Ангел Антонов.

78.ru твърди, че ген. Ангел Антонов, генерал-лейтенант, началник на Генералното консулство на България в Санкт Петербург може да е забъркан в корупционна скица, с помощта на която всеки руснак, който желае, може да стане украинец, та даже и с български корени.

Схемата става ясно, откакто един от потърсилите такава съответна помощ идва в полицията. 78.ru твърди, че мъжът желал да се реалокира в родината на Филип Бедросович и почнал да търси варианти. Тогава се натъкнал на комерсиална компания, където незабавно му споделили, че има излаз – репатриране. Това изненадало бъдещия бежанец, защото той в никакъв случай не е имал родственици в България, само че представители на компанията го уверили, че такива ще бъдат открити, само че единствено на хартия.

Цената на услугата е 7000 евро, които би трябвало да бъдат преведени в онлайн портфейли, половината от които отиват незабавно под формата на предплатено заплащане

Мъжът приел изискванията. Седмица по-късно се свързват с него и му споделят, че всички документи са съвсем подготвени. След това той трябвало да разговаряа с локалния представител на компанията – Надежда, като в това време му обяснили по какъв начин тъкмо са основани основанията му за репатриране: по документи става украинец с български корени.

Още при срещата с Надежда мъжът, който към този миг към този момент е раздал сериозна сума, задава изцяло логически въпрос: Как новото му минало ще мине инспекция в локалното генерално консулство? Тогава представителят на компанията извадил коз от ръкава си, заявявайки, че в Санкт Петербург има военачалник, който е подготвен да си затвори очите за несъответствия в биографията си против премия. В същото време дамата прибавя, че по тази скица няколко други поданици на Санкт Петербург към този момент са станали европейци. Всичко това убедило мъжа да се раздели с останалата част от сумата.

Мъжът по този начин и не получава позволение за престояване, само че не заради бдителността на генералното консулство. Проблемът е бил видян и в Европа, когато започнаха да ревизират утвърдените от Ангел Антонов документи.

От описа на Надежда излиза наяве, че подправените документи за новия генезис на клиентите идват непосредствено от Украйна и, че персонално Ангел Антонов се е занимавал с прехвърлянето на тези бумаги

“Не съм продавал документи! Това са нелепости, това са интриги, ние нямаме такива функционалности. <…> Не помогнах на никого. Това е наша работа, несъмнено, ние одобряваме документи по открития ред. Всичко това са нелепости и компрометиращи доказателства. Ние не сътворяваме поданство. На някой му отхвърлиха и той се оплака ”, декларирал ген. Ангел Антонов пред 78.ru.

Почти през целия си професионален живот ген. Ангел Антонов е работил в разнообразни структури на българската полиция, като през 2014 година става гл.на Националната работа за защита (аналог на нашата ФСО).

След четири години ръководство бяха разкрити забавни детайлности от активността на Антонов. По-специално, българските медии оповестиха, че началникът на отдела, като разпален ловджия, провежда екскурзии за дивеч като служащи: допуска се, че даже кучетата ангели се хранят на държавни разходи, пишат от 78.ru. Друго изказване е обвързвано с колите, които очевидно са обособена пристрастеност на някогашния служител на реда. По-специално се оказа, че колата на един локален народен представител ненадейно е била охранявана от НСО. Освен това на генерал-лейтенанта се приписва, че с бюджетни средства е закупил елементи за персоналния си мерцедес, който е част от добър автопарк дружно с четири лимузини и два джипа.

Оставката на Антонов от поста стана през януари 2018 година на фона на новината, че подчиненото му ведомство се ревизира от чиновници на Окръжната военна прокуратура след тъжби до президента.

Антонов напуща поста си още преди да завърши тази инспекция и е „ заточен ” на почетна пенсия в Русия

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР