След реакцията на Румен Радев вчера, той като че ли

...
След реакцията на Румен Радев вчера, той като че ли
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Радев да не дава съвети относно реализирането на мандата

" След реакцията на Румен Радев през вчерашния ден, той сякаш размрази договарянията. Ще се изненадам, в случай че ГЕРБ решат да оставят ръководството на страната в негови ръце ". Това разяснява в " Денят стартира " депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

По думите му президентът би трябвало да работи за съставяне на постоянно държавно управление, само че държанието му през вчерашния ден се е сблъскало с духа на Конституцията - от неподоването на ръка до неосъществените диалози след връчването на мандата.

" Идеята на консултациите е да се откри работеща формула, с цел да може да има постоянен кабинет, на сякаш на президента му се услади изпълнитената власт, което ни слага в един формат на скрита президентска република "

Радев не би трябвало да дава препоръки по отношение на реализирането на мандата, уточни още Ананиев. Според него спецакциите, които се анонсират, са опит за изместване на тематиката какво се случва в президентството (по-рано през днешния ден бе оповестена, по информация на Българска национална телевизия, обвързвана с Пепи Еврото и убийството на Красимир Каменов - Къро - бел. ред).

" В момента ние подхващаме една промяна, в петък приехме механизъм за основния прокурор. В момента наподобява сякаш ГЕРБ не желаят правосъдна промяна, а само да смъкват Гешев. Виждаме, че Гешев сякаш е във война с ГЕРБ, само че това ли е задачата? "

Трябва да чуем мнението на Бойко Борисов и Мария Габриел за случилото се в президентството през вчерашния ден, тъй като една естествена европейска страна минава през постоянно държавно управление, акцентира депутатът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР