След разстрела в столичния кв. “Лозенец”Колоездач гръмна с няколко куршума

...
След разстрела в столичния кв. “Лозенец”Колоездач гръмна с няколко куршума
Коментари Харесай

Версия: Любо Ченгето убит заради контрабанда

След разстрела в столичния кв. “Лозенец”
Колоездач гръмна с няколко патрона Любомир Иванов до дома му

Издирват килъра

Бившият служител на реда Любомир Иванов, прочут като Любо Ченгето, е гръмнат поради нови канали за контрабандни артикули или е пропял по дело за произвеждане на незаконни цигари. Това са едни от главните версии, по които работят криминалисти от Министерство на вътрешните работи за разстрела измежду бял ден в столичния кв. “Лозенец”.

53-годишният Любомир Иванов излязъл от вкъщи си на столичната ул. “Банат” малко преди 9,30 часа. В това време около него минал велосипедист. Мъжът с колелото извадил револвер и разкрил огън по Любо Ченгето. След сигнала за покушението на място незабавно били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. На път за болничното заведение надупченият с патрони умрял от раните си. В столицата стартира търсене на стрелеца, а входовете и изходите бяха завардени от униформени.



Криминалисти качиха в микробус улики, открити в Южния парк

“Любчо живееше в кооперацията от 2000 година. Беше във очевидно положително материално състояние, имаше даже домашна помощница. Имаше две доста сладки дребни кученца и ги разхождаше в Южния парк. Не знаем да е имал врагове”, описаха негови съседи.

Бившият служител на реда Любомир Иванов бе търсен от Интерпол през 2018 година Тогава той бе апетитен за член на бандата на Бирмите, подозирана, че стои зад 4 незаконни цехове за цигари в страната. Иванов е някогашен шеф на Криминална полиция във 2 РПУ в София. През годините е уволняван и възстановяван няколко пъти. Известен е с връзките си с някои от най-големите кримибосове у нас (виж карето вдясно).

Според осведомени в последните месеци Любо Ченгето се опитал да създаде нов канал за контрабандни артикули, които минавали през региона на Илиянци и това да е коствало живота му. Не е изключено и да е станал очевидец против някой от някогашните си незаконни босове и поради това да е поръчан, считат криминалисти. “Заради войната на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата, незаконният контингент стартира да надига глава”, разясниха анализатори пред “Труд”.

Кофата, в която бе открита възможната улика.

В кофа за отпадък
Раница - диря към стрелеца


Захвърлена раница в кофа за отпадък е една от следите, които се свързват с килъра на Любомир Иванов. Тя била открита покрай Южния парк. Днес се появи и информация, че в нея има револвер, само че това не бе доказано от Министерство на вътрешните работи. Смята се, че стрелецът е избягал с колело през Южния парк, след което се е качил в автомобил и потопен вдън земя. Очевидци забелязали подозрителен вид с велосипед, който имал и брада, която доста приличала на изкуствена.

Досие
Имал връзки с Маргина, Къро и Бирмите
Убитият някогашни служител на реда Любомир Иванов приживе на няколко пъти е попадал в кримихрониките за връзки с разнообразни босове. Преди доста години той бе арестуван след информация, че е предизвестил за арести доближени до Маргина. По-късно съдът го оправда. След това бе окован с белезници около акцията против Бирмите - татко и наследник, за незаконно произвеждане на цигари. Дори бе разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол. Полицейски източници свързват името му и с това на Къро.

За последно Любомир Иванов е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи до юли 2016 година, когато съдът удостоверил заповед на министъра на вътрешните работи за уволнението му.

Снимката на Любомир Иванов бе качена в уеб страницата на Интерпол през 2018 година По-късно той се съобщи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР