След разследване, започнало през март тази година, испанската полиция арестува

...
След разследване, започнало през март тази година, испанската полиция арестува
Коментари Харесай

Българи откраднаха в Испания ток за 120 000 евро, а след ареста им...

След следствие, почнало през март тази година, испанската полиция арестува 7 души по отношение на противозаконното развъждане и продажба на марихуана в провинция Аликанте и района Мурсия, написа Murcia Today.

Арестуваните, които чакат правосъден развой, са 2 испанци, 2 българи, 2 холандци и украинец и те отглеждали марихуана в четири плантации в Сан Висенте дел Распейг и Агост в Аликанте, а също по този начин държали лаборатория за произвеждане на опиати в Лос Алкасарес в региона на Мурсия.

Освен че арестува групата, полицията също конфискува 4500 растения, които те отглеждали, и дребни количества хероин и хашиш.

Установено е също, че задържаните непозволено са се присъединили в електрическата мрежа с цел да отопляват и проветряват насажденията си.

Намерената първа ферма се намира в Сан Висенте дел Распейг, където притежателите бяха българска двойка, която живеела външно естествен живот.

Водела децата си в локалното учебно заведение и непрекъснато работела в градината си - навън! Освен това непрекъснато правели дребни домашни усъвършенствания на къщата си.

Въпреки това, без прочут източник на приходи, съмнението било провокирано от обстоятелството, че те успявали да вършат месечни заплащания за наем в размер на 2500 евро.

Когато униформените претърсили къщата, установипе, че всички стаи са превърнати в оранжерии за марихуана, като се изключи спалнята и кухнята. 1500 растения бяха открити.

Изчислено е, че продажната стойност на хванатите опиати е щяла да доближи към 350 000 евро, до момента в който неплатените сметки за ток били към 120 000 евро.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР