След разпада на четворната коалиция вчера, днес Народното събрание започна

...
След разпада на четворната коалиция вчера, днес Народното събрание започна
Коментари Харесай

След скандалите в коалицията: НС едва събра кворум

След разпада на четворната коалиция през вчерашния ден, през днешния ден Народното събрание стартира работата си на ръба. 

След минути събиране на депутати, ръководителят Никола Минчев съумя да събере 121 от нужните за кворум. 121-ият записал картата си бе посрещнат с овации. 

В зала липсва 90% от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

Иначе през днешния ден да бъде основана Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация " Южен поток " и " Турски (Балкански) поток ", както и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България), ще разиска Народното събрание, съгласно програмата за работа на Народното събрание. Вносители са Мустафа Карадайъ и група народни представители от Движение за права и свободи.

Проектът планува тя да работи един месец и да се състои от 14 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Комисията би трябвало да изготви отчет за работата си и за откритите обстоятелства и условия.

В претекстовете си вносителите показват, че в геополитическия миг, в който газът се употребява като инструмент за външната политика на Руската федерация, и спирането на доставките се явява опасност за националната енергийна сигурност на страната ни, е в полза на българското общество да се открият цялостната истина към реализирането на посочените планове за транспорт на природен газ от Русия, както и обвързваните физически и юридически лица.

В дневния ред на съвещанието са планувани и два плана за промени в Закона за публичните поръчки - на Движение за права и свободи и на " Продължаваме Промяната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР