След разкритието, че Кирил Петков е забъркал страната ни в

...
След разкритието, че Кирил Петков е забъркал страната ни в
Коментари Харесай

След скандала с Гърция, Кирил Петков звънял и в Румъния

След разкритието, че Кирил Петков е забъркал страната ни в дипломатически скандал със прилежаща Гърция, през днешния ден съпредседателят на Политическа партия показа, че е траял да звъни на задгранични министри. След позвъняването му до гръцкия енергиен министър, през днешния ден Петков се похвали от трибуната на Народното събрание, че е звънял и в Румъния.

Припомняме, че през вчерашния ден служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че гръцкия му сътрудник е засегнат, защото чува неща от Кирил Петков, които в никакъв случай не е обещавал или казвал. Според водача на Политическа партия гръцкия министър е заречен да оказват помощ и да се включат в настояването пред Европейска комисия да бъдат отворени и преразгледани Плановете за възобновяване в част енергетика. Оказва се, че сходно заричане гръцкия енергиен министър не е давал, а е вдигнал телефона на Кирил Петков от вежливост, като по-късно съжалил.

„ Дипломацията изисква тишина и успокоение. Говоренето е разправянето с кой и какво сме говорили ни трансформира обезсърчителен сътрудник “, съобщи Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

„ Всъщност това, което ние сме прави, сме били напълно на страната да защитим нашата енергетика и въглищните централи. Горд съм, че когато имаше действителна заплаха физически да затворим централите, ние удържахме. Подхода, който тук би трябвало да се направи, би трябвало да бъде основан на дипломация, тъй като когато отидем в Брюксел не би трябвало да сме сами “, отговори Петков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР