След расистката проява, насочена към футболистите на Англия по време

...
След расистката проява, насочена към футболистите на Англия по време
Коментари Харесай

Kick It Out: Изхвърлете България от УЕФА

След расистката демонстрация, ориентирана към футболистите на Англия по време на квалификациите в България за европейско състезание, Kick It Out излиза с изказване за изпъждане на България от УЕФА .

" Отвратени сме от гнусната демонстрация на расизъм против британските национали от страна на българските последователи. Телевизионни фрагменти демонстрираха маймунски звуци и нацистки поздрави. Поздравяваме Гарет Саутгейт, помощниците и играчите му, че рапортуваха тези обиди. Ние оказваме цялостната си поддръжка към играчите, фамилиите им и всеки обиден от тези ужасни подиуми ", написа организацията.

Те са " удовлетворени, че протоколът е спазен от формалните лица , само че УЕФА би трябвало да изясни за какво играчите не бяха пратени в съблекалните по време на Стъпка 2, както е категорично упоменато в разпоредбите на централата. Телевизионните фрагменти ясно демонстрираха, че расистките обиди не престават и през второто полувреме и по тази причина за нас е недопустимо , че Стъпка 3 не беше подхваната. Този мач трябваше да бъде спрян ! ".
 В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници
В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Родните расисти в последна сметка видяха унизителна загуба на България

Според тях, " в този момент е времето УЕФА да покаже водачество и да предприеме ограничения. От прекомерно дълго време централата се проваля във взимането на съответни ограничения. Самият факт, че България към този момент приема този мач с отчасти затворени трибуни поради расизъм, демонстрира, че глобите на УЕФА не са съответни ".

По думите им, " не може да има повече жалки санкции и отчасти затваряне на трибуни. Ако УЕФА в действителност желае да се опълчи на дискриминирането - и в случай че акцията " Равната игра " в действителност значи нещо - тогава би трябвало да последва лишаване на точки и изхвърляне на България от шампионата ".
 Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз Обновена
Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз

Заради расистките осъществявания на родните агитки на вчерашния мач с Англия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР