След проверка на обстоятелствата по решение на Общински съвет-Царево за

...
След проверка на обстоятелствата по решение на Общински съвет-Царево за
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас се обърна към институциите заради нарушения на законодателството заради Силистар

След инспекция на събитията по решение на Общински съвет-Царево за позволение за разработване на план на ПУП-ПЗ (план за застрояване) за аграрен парцел 62459.59.5 по КК на с. Резово, м. „ Силистар “, Община Царево, шефът на Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-Бургас инж. Тонка Атанасова е изпратила писма до министъра на районното развиване и благоустройството и регионалния шеф на Област Бургас. Това оповестиха от РИОСВ-Бургас.

С писмата тя ги уведомява, че съгласно инспекцията с взетото решение е позволено нарушаване на Закона за устройство на територията, защото на съображение член 125, алинея 7 заданието за разработване на плана на ПУП-ПЗ за парцела е следвало да бъде импортирано в РИОСВ-Бургас за установяване на използваните процедури по реда на глава шеста и глава седма, раздел I от Закона за запазване на околната среда и член 31 от Закона за биологичното многообразие. В РИОСВ-Бургас не е постъпвало такова задание.

С цел недопускане на нарушавания на законодателството РИОСВ-Бургас се обръща към институциите за предприемане на дейности в границите на тяхната подготвеност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР