След провело се вчера заседание на Европейския съвет на ЕС

...
След провело се вчера заседание на Европейския съвет на ЕС
Коментари Харесай

Официално: Краят на новите ДВГ автомобили идва през 2035 година

След провело се през вчерашния ден съвещание на Европейския съвет на Европейски Съюз е била възприета крайната позиция по предлагането Fit for 55 от юли предходната година. Според Европейски Съюз това ще даде опция на Европейския съюз да понижи чистите си излъчвания на парникови газове с минимум 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 и да реализира климатична индиферентност през 2050 година

По отношение на новите леки и лекотоварни коли, крайното решение на съвета във връзка с CO2 излъчванията е да увеличи задачите за понижаване на излъчванията на CO2 от нови коли и нови микробуси до 2030 година на 55% за леките коли на 50% при вановете. 100% понижаване на CO2 излъчванията е гласувано за цел през 2035 година, както за леките, по този начин и за лекотоварните коли.

От Европейския съвет разясняват извънредно неразбираемо какви са проектите във връзка с зарядната инфраструктура при електрическите автомобили, като анонсират че опцията за зареждане на колите на територията на страните членки ще бъде обезпечена посредством съответното преразглеждане на внедряването на инфраструктура за различни горива (AFIR).

През 2026 година, Европейският съвет ще направи оценка на напредъка към постигането на задачите по понижението от 100% на излъчванията и ще преразгледа тези цели въз основата на настоящото развиване на технологиите, включително и PHEV зареждаемите хибридни такива.

От 2030 година ще бъдат прекратени и всички стратегии за подкрепяне на покупката на 100% електрически и нискоемисионни коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР