След проведен извънреден Управителен Съвет тази вечер, по повод решението

...
След проведен извънреден Управителен Съвет тази вечер, по повод решението
Коментари Харесай

НАЗ ще се включи в националния земеделски протест

След извършен ексклузивен Управителен Съвет довечера, във връзка решението на Комисията по икономическа политика и нововъведения за анулация на възбраната за импорт от Украйна, Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) взе решение за присъединяване в общонационален аграрни митинг за избавяне на българското земеделие.

Асоциацията декларира безспорната и непоколебима подготвеност да пази по всевъзможен начин бранш „ Зърнопроизводство “ и членовете си.

Днешното решение на Комисията, до което се стигна без подсилен претекст, е национално изменничество и обричане на родното земеделие, по тази причина производителите са безапелационни, че ще стачкуват против опита да бъде срутен бранша, който е най-големият покровител на обществен мир, показват от браншовата организация.

„ Ще станем очевидци на всеобщ колапс, който ще провокира районна неустойчивост на локална стопанска система. Нека не забравяме, че крахът в земеделието не е просто затваряне на една компания, това е домино, което ще докара до разтърсвания в огромна част от снабдители, сътрудници и дългогодишни сътрудници “, съобщи ръководителят на НАЗ, Илия Проданов.

НАЗ приканва членовете на Народното събрание да гласоподават за продължаването след 15.09.2023 година на възбраната за импорт в Република България на селскостопански артикули от Украйна, за запазването на обществения мир и за дълготрайното гарантиране на продоволствената сигурност в страната.

Асоциацията съставлява интереса на фермери от цялата страна и дружно с тях ще излезе на улицата, с цел да пази ползите – своите, общите, на страната. Напрежението в бранша, което тлее с месеци, ще залее площадите.

В допълнение, бихме желали да Ви осведомяваме, че в утрешния ден, 13.09.2023 година, НАЗ ще взе участие в конференция на БАК, в качеството си на неин член, в 13:00 ч. в Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР