След провала на първия опит за продажба, известната като Ютията/Flatiron

...
След провала на първия опит за продажба, известната като Ютията/Flatiron
Коментари Харесай

Втори опит за продажба на най-известната сграда в Ню Йорк

След неуспеха на първия опит за продажба, известната като " Ютията " /Flatiron Building постройка в Ню Йорк отива на втори търг. Той е плануван и евентуално ще се организира на 23 май.

Сградата в Манхатън е ситуирана на кръстовището на Бродуей, 23-та улица и Пето авеню.

Тя беше продадена на величествен търг в края на март за 190 милиона $, което се равнява на към 175 милиона евро. Победителят Джейкъб Гарлик беше доста удовлетворен от развиването на аукциона, само че не съумя да направи в точния момент първичната вноска от 19 милиона $. С това правото му на покупка изтече.

В резултат на това участникът с втората най-висока оферта - предприемачът на недвижими парцели Джеф Гурал - получи правото да купи постройката. Но го отхвърли. Затова търгът ще се организира още веднъж, оповестиха уредниците.

Сградата се продава по този метод, поради правосъдно решение, в резултат на избухнал спор сред петимата предходни притежатели за бъдещето ѝ. Компаниите за недвижими парцели GFP Real Estate, Newmark, ABS Real Estate Partners и Sorgente Group дружно имат 75 % от постройката, а предприемачът на недвижими парцели Нейтън Силвърщайн останалите 25.

Триъгълната постройка Flatiron Building е една от най-популярните атракции в Ню Йорк. Висока е към 90 метра. Тя участва в голям брой филми и телевизионни сериали. Открита е през 1902 година

Допреди няколко години Macmillan Publishers - английска издателска компания, обичайно считана за една от „ Големите пет “ англоезични издатели, наемаше всичките 21 етажа на постройката. Откакто се изнесоха, тя е празна и сега е с отчасти скеле.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР